Πόσα συνεχόμενα σκαλιά που μπορείς να ανέβεις δείχνουν καλή υγεία

Εσείς πόσα μπορείτε να ανέβετε;

Το περπάτημα είναι ένας βασικός τρόπος να γυμναζόμαστε καθημερινά και ανέξοδα. Επιπλέον, η διάρκεια και ο ρυθμός βαδίσματος παίζουν έναν πολύ καθοσριτικό ρόλο για μια δραστήρια ζωή γεμάτη υγεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Geriatrics Society το πολύ αργό περπάτημα (και η δυσκολία στο δύσκολο βάδισμα) μπορεί να αποτελεί παράγοντα πρόβλεψης μελλοντικών ιατρικών ζητημάτων που ενδεχομένως να προκαλέσουν κινητικά προβλήματα. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν τρόπους μέτρησης περίπλοκων δοκιμασιών βαδίσματος για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις πρώιμες, υφέρπουσες αλλαγές στο περπάτημα.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, μελετήθηκαν πληροφορίες από τη μελέτη Health ABC.Σε αυτή συμμετείχαν άνδρες άνω των 40 ετών οι οποίοι δεν δυσκολεύονταν να περπατήσουν τέσσερα τετράγωνα ή να ανέβουν δέκα σκαλιά χωρίς να διάλειμμα για ξεκούραση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτό δείχνει μια καλή κατάσταση στην περίπτωση που δεν νιώθετε κουρασμένοι ή λαχανιασμένοι μετά το ανέβασμα.

mews.gr