Πώς θα πείτε εύκολα «ναι» στη γυμναστική

Οι άνθρωποι που δεν γυμνάζονται πάντοτε έχουν μια καλή δικαιολογία να πουν όταν τους ρωτάει κανείς γιατί. Όμως η Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη λέει πως για κάθε τυπική δικαιολογία που μας εμποδίζει να γυμναστούμε, υπάρχει μια απλή και εύκολη λύση. Να οι προτάσεις της:

* Νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο; Αρχίστε να γυμνάζεστε περίπου 10 λεπτά την ημέρα, ακόμα και σε δύο «δόσεις» αν χρειαστεί. Πριν το καλοκαταλάβετε, θα έχετε αυξήσει τον χρόνο που διαθέτετε στην γυμναστική.

* Είστε κουρασμένοι για να γυμναστείτε το απόγευμα; Αρχίστε να προπονήστε νωρίς το πρωί.

* Δεν έχετε τι να φορέσετε; Ξεχάστε την ειδική ενδυμασία. Φορέστε ό,τι σας είναι άνετο και παπούτσια που ταιριάζουν καλά στα πόδια σας.

* Ντρέπεστε να γυμνασθείτε μπροστά σε άλλους; Πηγαίνετε για πεζοπορία μόνοι σας ή γυμνασθείτε στο σπίτι με ένα DVD.

* Φοβάστε ότι θα πονέσετε; Αρχίστε με πολύ αργό ρυθμό και φροντίστε να κάνετε καλά «τεντώματα» σε όλο το σώμα σας, καθώς και λίγο επιτόπιο, «ζωηρό» βάδην πριν αρχίσετε την προπόνηση και αφού την τελειώσετε.

* Δεν σας βοηθάει ο καιρός; Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο ή γυμνασθείτε στο σπίτι.

* Βαριέστε την γυμναστική; Διαλέξτε ένα σπορ ή ένα είδος άσκησης που σας μοιάζει διασκεδαστικό και σας κάνει να λαχταράτε να ασχοληθείτε μαζί του. Βάλτε επίσης στην προπόνησή σας διάφορα είδη ασκήσεως.

* Δεν έχετε χρήματα; Αρχίστε το βάδην ή το τζόγγινγκ _ και να χρησιμοποιείτε μπουκάλια γεμάτα νερό για να κάνετε βαράκια.

 reader.gr