Πώς θα εξαφανίσετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί αποτλεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες για καθάρισμα.

Αν σας έπεσε στο αγαπημένο σας φόρεμα ή στο ακριβό σας τραπεζομάντηλο, δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείτε, καθώς υπάρχει τρόπος να εξαφανιστεί.Με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να τον εξαφανίσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

– Με το που πέσει κρασί στο ύφασμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ταμπονάρετε τον λεκέ με χαρτί κουζίνας. Δεν πρέπει να τρίψετε καθόλου το σημείο, καθώς ο λεκές θα απλωθεί παντού.

– Ρίξε πάνω στο λεκιασμένο σημείο λίγη ποσότητα λευκού κρασιού. Θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της οξύτητας του κόκκινου κρασιού, και επομένως στο να φύγει ευκολότερα ο λεκές.

– Σε ένα μπολάκι ρίξε ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και μαγειρικής σόδας. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα άπλωσέ το πάνω στο λεκέ. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 5 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Στη συνέχεια, πλύνε το ρούχο ή το τραπεζομάντηλό σου στο πλυντήριο.

– Σε περίπτωση που ο λεκές είναι μικρός και δεν έχει ποτίσει το κάτω μέρος του υφάσματος, βάλε γρήγορα μια στεγνή πετσέτα από κάτω για να προλάβεις τα χειρότερα.

baby.gr