Πως συνδέεται το νερό της βρύσης και το Αλτσχάιμερ

Πολύ κοντά στη αντιμετώπιση της νόσου

Με τα ποσοστά εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, ναέχον αυξηθεί παγκοσμίως κατά 7%, οι επιστήμονες εντείνουν τις προσπάθειές τους τόσο στη πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση της νόσου.

Το Πανεπιστήμιο Brock του Καναδά, έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη. Βρήκε ότι το λίθιο πο υπάρχει στο νερό της βρύσης, λειτουργεί ανασταλτικά στην εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Το λίθιο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται φυσικά στο νερό από τις ιαματικές πηγές.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι στις περιοχές που οι κάτοικοι έπιναν νερό βρύσης, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από Αλτσχάιμερ, ήταν ελάχιστοι.

Το λίθιο είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των γιατρών τα τελευταία χρόνια, αφού βρέθηκε ότι μπορεί να καταπολεμήσει τη παχυσαρκία και το διαβήτη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ των θανάτων από την ασθένεια του Αλτσχάιμερ και του λιθίου στο νερό της βρύσης σε 234 κομητείες του Τέξας.

“Βρήκαμε ότι οι κομητείες που είχαν πάνω από τη μέση περιεκτικότητα λιθίου στο νερό της βρύσης (40 μικρογραμμάρια ανά λίτρο) παρουσίασαν μειωμένη αύξηση στην θνησιμότητα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου (…) Από την άλλη, οι κομητείες που είχαν κάτω από αυτό τον μέσο όρο επίπεδο λιθίου στο νερό της βρύσης είχαν σαφώς αυξανόμενη θνησιμότητα από Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου”.

e-radio.gr