Πώς να βάψετε τα Πασχαλινά αβγά

Παραδοσιακά, η ημέρα που βάφουμε τα αβγά είναι η Μεγάλη Πέμπτη. Το κόκκινο χρώμα τους συμβολίζει το αίμα του Χριστού αλλά και την Ανάσταση, τη χαρά, την ελπίδα. Δείτε παρακάτω τον τρόπο βαψίματος για άψογο αποτέλεσμα. Εγγύηση για σίγουρη επιτυχία είναι οι Βαφές Αβγών ΑΝΑΤΟΛΗ.

Υλικά
αβγά (έως 40), σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 συσκευασία Κόκκινη Βαφή Αβγών ΑΝΑΤΟΛΗ
1½ λίτρο νερό
4 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 συσκευασία Γυαλιστικό Υγρό ΑΝΑΤΟΛΗ

Διαδικασία
Αν φυλάτε τα αβγά στο ψυγείο, τα βγάζετε και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πλένετε καλά τα αβγά.

Τα βάζετε σε στενή κατσαρόλα με άφθονο νερό, σε μονή στρώση και με μία πετσέτα στον πάτο της κατσαρόλας. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για να μην σπάσουν.

Βγάζετε τα βρασμένα αβγά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σε κατσαρόλα ή μεγάλο μπολ ρίχνετε 1½ λίτρο νερό χλιαρό (30C), το ξίδι, τη βαφή αβγών και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί τελείως η βαφή.

Τοποθετείτε στο σκεύος με τη βαφή τα γερά βρασμένα αβγά, σε μία στρώση. Αφήνετε τα αβγά μέσα στο διάλυμα για 3 λεπτά. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, τα αφήνετε λίγο παραπάνω μέσα στη βαφή.

Στη συνέχεια βγάζετε τα αβγά από τη βαφή και τα αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια βαφή και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε τη διαδικασία για να βάψετε και τα υπόλοιπα αβγά.

Αφού στεγνώσουν τα αβγά, θα φορέσετε γάντια και θα τα γυαλίσετε με το Γυαλιστικό Υγρό. Αν θέλετε διακοσμείτε με Αυτοκόλλητες Χαλκομανίες ή Περιτυλίγματα Αβγών (Turbo Sleeves) ΑΝΑΤΟΛΗ.

Tips
* Η πετσέτα στον πάτο της κατσαρόλας βοηθάει να μην σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο.

* Αν θέλετε να βάψετε τα αβγά σας κόκκινα, πράσινα ή μπλε προτιμήστε καφέ αβγά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κίτρινη βαφή, τα λευκά αβγά είναι προτιμότερα.