Πώς να προετοιμάσετε σωστά το παιδί για το άνοιγμα των σχολείων

Στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε ανοίγουν τα σχολεία. Άλλα παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν, μιας και θα ανταμώσουν ξανά με τους συμμαθητές τους και άλλα δυσανασχετούν και μόνο στην ιδέα.

Φέτος, βέβαια, λόγω του κορονοϊού, οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών μπαίνει και η χρήση προστατευτικής μάσκας. Και αυτό, όπως και η το σωστό και καλό πλύσιμο των χεριών, αλλά και όχι οι πολλές αγκαλιές με τους φίλους τους είναι ανάμεσα στα όσα θα πρέπει να πείτε στο παιδί για να το προετοιμάσετε για το σχολείο.

Δείτε παρακάτω πώς μπορεί να γίνει εύκολα η προετοιμασία είτε πρόκειται για «πρωτάκι» είτε για παλιά… καραβάνα:

Του εξηγείται πώς γίνεται η σωστή χρήση της μάσκας και ποιες κινήσεις πρέπει να ακολουθεί όταν τη φοράει και όταν την βγάζει. Επίσης, τους εξηγείται πως η χρήση της είναι απαραίτητη και για το καλό όλων.

Του δείχνετε και πάλι τον τρόπο για να πλένει σωστά τα χέρια του και να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Εξηγείται πως καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο να μην αγκαλιάζει και να έχει επαφές με τους φίλους του, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικό. Επίσης, να μην ανταλλάσσει αντικείμενα, όπως παλιά.

Ενημερώστε το για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμά του. Πείτε του δηλαδή τι ώρα θα αρχίζει η μέρα του και πότε θα σχολάει.

Προσπαθήστε να εκμαιεύσετε πληροφορίες για τα συναισθήματά του, τόσο για τον ενθουσιασμό όσο και για τις όποιες ανησυχίες μπορεί να έχει.

Επικεντρωθείτε στα θετικά του σχολείου, ότι δηλαδή θα κάνει πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες και θα κάνει νέους φίλους!

Αφήστε το παιδί να γνωρίζει ότι η πρώτη μέρα είναι για όλα τα παιδιά δύσκολη. Μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία!

Μάθετε περισσότερα για τυχόν εξωσχολικές δραστηριότητες που το παιδί σας μπορεί να συμμετάσχει, κατά προτίμηση ομαδικές. Διαφορετικά μάθετε αν θα υπάρξει κάποια αθλητική ομάδα στο σχολείο και αν μπορεί να ενταχθεί.

baby.gr