Πώς είναι να τρως στο εστιατόριο για γυμνιστές του Παρισιού (vid)

Μόλις περάσετε την πόρτα του εστιατορίου Ο’ Naturel – στον αριθμό 9 της rue de Gravelle στο Παρίσι – θα πρέπει να αφήσετε στην γκαρνταρόμπα όχι μόνο το παλτό, αλλά και όλα τα ρούχα, καθώς και τις αναστολές σας. Φοράτε τα παντοφλάκια μίας χρήσης που σας δίνουν και περνάτε στο τραπέζι σας.

Το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές στην πόλη άνοιξε τις πόρτες του στις 3 Νοεμβρίου, λειτουργεί μόνο από τις 19.30 έως τις 23.00 και η κράτηση είναι υποχρεωτική. Οι διευθυντές του εστιατορίου, τα δίδυμα αδέρφια Μάικ και Στεφάν Σααντά, καθώς και το προσωπικό στη σάλα και την κουζίνα, παραμένουν ντυμένοι για λόγους υγιεινής.

Οι επιλογές είναι οι εξής: ορεκτικά στα 13 ευρώ, κυρίως πιάτα στα 32 ευρώ, επιδόρπια στα 13 ευρώ, μενού ορεκτικό-κυρίως πιάτο ή κυρίως πιάτο – επιδόρπιο στα 39 ευρώ, πλήρες μενού με ορεκτικό – κυρίως πιάτο – επιδόρπιο στα 49 ευρώ.

Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα: ποικιλία λαχανικών με ντιπ μελιτζάνας και πιπεριά Espelette, ψητά σαλιγκάρια με κρέμα σκόρδου και τσιπς από αποξηραμένο στήθος πάπιας, φουά γκρα με τσάτνεϊ από μήλο και αχλάδι, αστακοσαλάτα.

Στα κυρίως συναντάμε στήθος κοτόπουλου με τρούφα και πολέντα καλαμποκιού, κριθαρότο με μανιτάρια και ζωμό λαχανικών, αρνί στιφάδο, χτένια με σόγια και χόρτα, ενώ στα επιδόρπιαη επιλογή γίνεται ανάμεσα σε μινεστρόνε εξωτικών φρούτων, μπράουνις ως τάρτα λεμονιού, αχλαδόπιτα με καραμέλα κόκκινης πιπεριάς, κραμπλ με μαρμελάδα μανταρινιού, μασκαρπόνε και λάιμ, και μια αναδομημένη κρεμ μπριλέ.

Ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει 39 ετικέτες διαχωρισμένες ανά περιοχή (Μπορντό, Βουργουνδία, Λίγηρας και Ροδανός) που ξεκινούν από τα 25 και φτάνουν τα 95 ευρώ, ενώ το ποτήρι κοστίζει από 6 έως 9 ευρώ ανάλογα με το κρασί.

reader.gr