Πολύς κόσμος την Κυριακή στην αγορά των Τρικάλων, μικρός όμως ο τζίρος

Ανοιχτά παρέμειναν χθες Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, όμως παρότι κυκλοφορούσε έξω στους δρόμους πολύς κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, εντούτοις η κίνηση στα μαγαζιά δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστο Μπλουγούρα, υπήρξε μια κινητικότητα την Κυριακή στην αγορά, αλλά η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα και ιδίως αυτά της ένδυσης-υπόδησης δεν ήταν τέτοια, που να ικανοποιήσει απόλυτα τους εμπόρους. Για κάποιες κατηγορίες καταστημάτων τα πράγματα ήταν σχετικά ικανοποιητικά, ενώ για κάποιους άλλους ήταν μια αδιάφορη Κυριακή. Βέβαια την μερίδα του λέοντος στην κίνηση των καταστημάτων, γνώρισαν αυτά της εστίασης, αφού οι πολλοί επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη, επέλεξαν τις ταβέρνες και τα καταστήματα έτοιμου φαγητού για να γευματίσουν.

Κάποια καταστήματα βέβαια παρέμειναν κλειστά, όπως τα κοσμηματοπωλεία και αυτά με είδη σιδηρικών και χρώματα, καθώς ο κλάδος τους συμφώνησε να μην ανοίξουν.

Όπως τόνισε ο κ. Μπλουγούρας στο trikalaIN, οι Τρικαλινοί καταναλωτές μάλλον σκοπεύουν να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους εντός της τρέχουσας εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στην Τρικαλινή αγορά.