Πολύχρωμα γκράφιτι υπέρ της ειρήνης στον «Τοίχο της Αλληλεγγύης» του Κέντρου Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

Με χρώματα και μηνύματα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης, κάλυψαν το πρωί της Παρασκευής τους εξωτερικούς τοίχους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, οι μαθητές του 2ου και 9ου Γυμνασίου Τρικάλων με μεταναστευτική και προσφυγική προέλευση, επιλέγοντας την τέχνη του γκράφιτι για να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τις αγωνίες τους και να τις μοιραστούν με τους συνδημότες τους.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές των σχολείων κ.κ. Ευάγγελος Κίτος και Αριστείδης Λιάκου, η Συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων κ. Κική Γρηγορίου, η Διευθύντρια Κοινωνικής μέριμνας του Δ. Τρικκαίων κ. Στυλιανή Πελίγκου, ο διαπολιτισμικός μεσολαβητής του κέντρου ένταξης μεταναστών κ. Νταραχμέτ Φεράς, το προσωπικό του Κέντρου κοινότητας, του κοινωνικού εστιατορίου, του κέντρου ημερήσιας φροντίδας, του κοινωνικού φαρμακείου, στελέχη επαγγελματιών κοινωνικών δομών του Δ. Τρικκαίων με συμπαραστάτη τον Δήμο Τρικκαίων και την Αντιδημαρχία του κ. Νικολάου Σακκά, που ενίσχυσε την δημιουργική διάθεση των παιδιών παρέχοντας τους όλα τα υλικά, υλοποίησαν την πρωτοβουλία και έκανα την εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας να ξεχωρίζει πλέον για τα δύο γκράφιτι με θέμα «Αλλάζοντας την όψη του τοίχου αλλάζουμε την όψη του κόσμου.

Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από την ομάδα Nolimitstyles Crew με υπεύθυνο τον κ. Αλέξανδρο Κισκίνη, ζωγραφίζοντας τον κόσμο που θέλουν, ειρηνικό και ασφαλή, ένα κόσμο που υπάρχουν μόνο χρώματα. Έλαβαν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια από τους Project Ιππόκαμπος με υπευθύνους την κ. Μαρία Κισκίνη και τον κ. Μέλανδρο Γκανά.

Οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων παρουσίασαν δρώμενο στη νοηματική και τραγούδησαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Αρετής Αλεξίου.

Οι μαθητές δέχθηκαν κεράσματα από το κοινωνικό εστιατόριο. Από το κέντρο κοινότητας μοιράστηκαν μικρά φυτά και αναμνηστικά συμμετοχής στους μαθητές, τα οποία σχεδίασε ένα μικρό κορίτσι, η ΑΥΑ από το Ιράκ.