Με πολύ κόσμο και ενδιαφέρον θέμα η εκδήλωση στον «Ελεήμονα Σαμαρείτη»

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαρτίου στην αίθουσα της Ορθοδόξου Αδελφότητος “Ο Ελεήμων Σαμαρείτης”, η εκδήλωση από τον Σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού “Η Αγκαλιά” με ομιλητές την κυρία Βαρβάρα Μεταλληνού, Πρεσβυτέρα, με θέμα “Τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού” και τον Ιατρό κ. Βασίλειο Μπέλλιο με θέμα “Το θαύμα της ζωής”.

Αναφερόμενη στους σκοπούς του Συλλόγου η κ. Μεταλληνού ανέφερε χαρακτηριστικά: “Παρατηρούμε, στα 12 χρόνια της λειτουργίας του Συλλόγου μας, ότι έρχονται σε εμάς περιστατικά γυναικών στην αρχή της εγκυμοσύνης τους, είτε παντρεμένων είτε ανύπαντρων, με ένα 50 – 50 περίπου, να το κρατήσουν ή να το ρίξουν. Μία τέτοια γυναίκα την υποστηρίζουμε ψυχολογικά, πνευματικά, και προσπαθούμε να της τονώσουμε το ηθικό. Της υποδεικνύουμε ότι αυτό που κυοφορεί δεν είναι κάτι απλό, αλλά είναι ένας άνθρωπος, και μάλιστα στην πρώτη και πιο δυναμική φάση της ζωής του. Η εμβρυακή ηλικία είναι η πρώτη και πιο δυναμική φάση της ζωής του ανθρώπου, αν σκεφθούμε ότι την κληρονομικότητα, που ξέρουμε τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει, την παίρνουμε από την στιγμή της σύλληψης, από κει και πέρα δεν μπορούμε να μιλάμε τόσο περιφρονητικά, τόσο απαξιωτικά, γι’ αυτό που κυοφορείται, για το έμβρυο, που τώρα γίνεται όλο και πιο θεατό.

Με τις ποικίλες δράσεις μας παρατηρούμε ότι ευαισθητοποιούνται και, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, συνήθως οικονομικές για την παντρεμένη, που πιέζεται από τον σύζυγο, από τηνπεθερά, από την μάνα, και για την άγαμη πολύ περισσότερο, ευαισθητοποιείται και, από κει και πέρα, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, αποφασίζει και το κρατάει το παιδάκι της”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της ομιλίας της η κ. Μεταλληνού δώρισε μία εικόνα της Παναγίας Κυοφορούσας στον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Χαρίτωνα Μανιτάρα ενώ ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από το κοινό.