Πολλοί οι υποστηρικτές της Γιορτής Μανιταριού στην Καλαμπάκα

manitari1

 

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και επαγγελματιών στο κάλεσμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών για στήριξη της 1ης Γιορτής Μανιταριού που θα γίνει 2-3-4 Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε σε όλους αυτούς, που έμπρακτα ανταποκρίνονται σε μία προσπάθεια να κατοχυρωθεί η Γιορτή Μανιταριού ως μία σταθερά στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμπάκας, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

Εξάλλου, η Γιορτή αυτή, εντάσσεται σε μία πάγια αντίληψη του Μουσείου για δημιουργία γεγονότων που αναδεικνύουν την περιοχή και φέρνουν πιο κοντά τον άνθρωπο με τη φύση και το περιβάλλον.

Πρέπει καταρχήν να σταθούμε στην αμέριστη υποστήριξή του Δήμου Καλαμπάκας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συμπαρίστανται με κάθε τρόπο.

Επίσης, στην Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων  και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της Φαμίση Σωτήρη, για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση και φιλοξενία των επισκεπτών. Στα πλαίσια αυτά αναφερόμαστε ιδιαίτερα στα εξής ξενοδοχεία, για την προσφορά τους και τις εκπτώσεις που παρέχουν στους επισκέπτες:

            1. Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον (Τρίκαλα)
            2. Ξενοδοχείο Edelweiss
            3. Ξενοδοχείο Epavlis
            4. Ξενοδοχείο Ziogas Guest House
            5. Ξενοδοχείο Μάγεμα
            6. Ξενοδοχείο Meteoritis
            7. Ξενοδοχείο Μικρή Άρκτος (Ελάτη Τρικάλων)
            8. Ξενοδοχείο Orfeas
            9. Ξενοδοχείο Panorama
            10. Ξενοδοχείο Tsikeli
            11. Ξενοδοχείο Famissi
            12. Ξενώνας Φρετζάτο (Ελάτη Τρικάλων)

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή των εστιατορίων “Μετεώρων Πανόραμα”, “Νερόμυλος” και “Ο Μαγκλάρας” στην ιδιαίτερη περιποίηση που θα παρέχουν στους επίσημους προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον σημαντική είναι και η προσφορά των εταιριών: Αρτοζαχαροπλαστείο “Βαβίτσα”Μανιτάρια “Δίρφυς”, Τυροπιτάδικο «ο Γάτος», Μύλοι Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» Ζωγράφου Τσομπανίδη ΥΙΟΙ Ο.Ε., Εταιρία «Agrino» Εταιρία Εμπορίου Ελαιόλαδου: «Columba Olivia», οι οποίες συνεισφέρουν με παροχή δικών τους προϊόντων.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο θεατρικό εργαστήρι “Επι Σταγών”, για την προσπάθεια που καταβάλλει για το στήσιμο μιας εξαιρετικής θεατρικής παράστασης το βράδυ του Σαββάτου.

Στεκόμαστε επίσης, στη συμβολή αρκετών τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων τα οποία το κοινό μπορεί να τα απολαύσει την Κυριακή το πρωί. Για το θέμα όμως αυτό θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή των συγκροτημάτων Μανιταrock, καθώς και το Κρητικό Συγκρότημα των αδερφών Βγότζα: Θεοδωρής, Νίκος, Γρηγόρης, τα όποια θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες, αφιλοκερδώς το Σάββατο βράδυ.

Τέλος, πρέπει να αναφερθούμε στην καθοριστική συμβολή των Μανιταροφιλικών Οργανώσεων χωρίς την προσφορά των οποίων ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της Γιορτής. Οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδος και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός τους Γιώργος Κωνσταντινίδης αλλά και οι Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου αποτελούν τους στυλοβάτες της Γιορτής.

Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα και για άλλη μία φορά καλούμε τον κόσμο στη Γιορτή υποσχόμενοι ένα αξέχαστο τριήμερο.

.