Πολιτική παρέμβαση του Χρήστου Σιμορέλη στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ

887005321

Στο κανάλι ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Δημήτρη Οικονόμου βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί ο Χρήστος Σιμορέλης, όπου συμμετείχε σε συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Αυτό το οποίο προέχει, όπως τόνισε, είναι να κλείσει η συμφωνία, σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία που βιώνουμε. Αν και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν κατάφερε να φέρει την συμφωνία που επιθυμούσε, είναι εμφανές ότι δημιούργησε τριγμούς στις συντηρητικές νεοφιλελεύθερες απόψεις που επικρατούν στην Ευρώπη, θέτοντας το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Παρότι οι εκλογές επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή την οικονομία μας, είναι απαραίτητες ώστε να σταθεροποιηθεί μία Κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με ενισχυμένη λαϊκή εντολή και δεδηλωμένη από τη Βουλή, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την συνέχιση του κυβερνητικού έργου.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η χώρα δεν καταστράφηκε σε έξι μήνες, όπως ακούγεται από την αντιπολίτευση, αλλά από τα οικονομικά εγκλήματα και την διαφθορά που επικράτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σημασία αυτή τη στιγμή έχει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τι θα κάνουμε για το καλό της χώρας. Η Κυβέρνηση οφείλει να βρει εκείνα τα αντίρροπα μέτρα ώστε να αντισταθμιστούν τα υφεσιακά μέτρα της συμφωνίας και να ενισχυθεί η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, που ήδη έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής.

Όσον αφορά τα εσωτερικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δεν παύει να είναι κόμμα των μελών, που μέσα από τις συνεδριακές του διαδικασίες και το σεβασμό στο καταστατικό και τις αρχές λειτουργίας του, θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που περνάμε.

.