Πολικό (πολιτικό) ψύχος στο Μ. Μαξίμου- Γκρίνιες για τον Στυλιανίδη

Χαμηλές πολιτικές θερμοκρασίες επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις αντιμετώπισης ενός έντονου καιρικού φαινομένου.

Το φιάσκο της Αττικής Οδού ανέδειξε τις παθογένειες του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέτει σε δοκιμασία την εικόνα του πρωθυπουργού, σε ένα ακροατήριο που ζητά τα αυτονόητα.

Να μην κλείνει η χώρα κάθε φορά που ο καιρός αγριεύει και να μην επιστρατεύονται στη συνέχεια τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Οι εικόνες από την Αττική Οδό έχουν εγείρει ερωτήματα μεγάλα.

Πως γίνεται να μετατρέπεται ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της πρωτεύουσας σε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες οδηγούς;

Η κυβέρνηση επέρριψε  τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης που «δεν έκανε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί».

Αλλά οι εικόνες αυτής της απίστευτης κατάστασης με τους απεγνωσμένους οδηγούς που επί ώρες περίμεναν αβοήθητοι,  δεν πλήττουν τη εταιρία.

Δεν είναι χθεσινοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξέρουν ότι θα επωμιστούν ολόκληρο το πολιτικό κόστος.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την προετοιμασία η οποία απεδείχθη ελλιπής.

Ασκείται έντονη κριτική, ακόμα και από μέλη του υπουργικού συμβουλίου έντονη κριτική στον Χρήστο Στυλιανίδη. Η εικόνα της συνέντευξης, (λυπούμαστε αλλά χάσαμε) δημιούργησε βαρύ κλίμα και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον υπουργό καταλογίζεται λάθος εκτίμηση για την το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει η κακοκαιρία.

Για την Αττική Οδό η εκτίμηση που υπήρχε στην ηγεσία του υπουργείου ήταν ότι μέσα σε λίγες ώρες θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Αυτή η αισιοδοξία, που μετέφερε και προς το Μέγαρο Μαξίμου, αποδείχτηκε λανθασμένη και επιδείνωσε την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων δοκίμασε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση που δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη της.

Μένει να δούμε αν θα τα επαναλάβει στην επόμενη κακοκαιρία.

aftodioikisi.gr