Ποιοι «παίζουν» για υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Tα ονόματα που συζητούνται στην Κουμουνδούρου για υποψήφιοι στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της aftodioikisi.gr το κυβερνών κόμμα πιθανότατα θα καθυστερήσει να ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει προς το Νοέμβριο.

Παράλληλα, μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής, υπάρχουν δύο «γραμμές» στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη υποστηρίζει ότι είναι ευκαιρία να προκριθεί η αυτόνομη κάθοδος προκειμένου το κόμμα και οι υποψήφιοί του να καταγράψουν τις δυνάμεις τους και οι συνεργασίες να γίνουν στον β΄γύρο και η δεύτερη που θεωρεί ότι αυτή είναι η στιγμή για συνεργασίες και ανοίγματα προς την κεντροαριστερά από τον α΄γύρο.

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία το δημοσίευμα αναφέρει:

Δεδομένων των αρνητικών επιδόσεων του «γαλάζιου» νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, σε μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή αλλά και του γεγονότος ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, Ηρώ Διώτη είναι πλέον στη ΛΑΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν νέο πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το όνομα του νυν δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, ωστόσο ο ίδιος θέλει να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο. Ένα ακόμη όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι στη λογική των συνεργασιών, είναι του καρδιοχειρουργού-καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νίκου Τσιλιμίγκα, που είχε κατέβει το 2014 υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μία τέτοια υποψηφιότητα απέναντι στον «φθαρμένο» νυν περιφερειάρχη μπορεί να περπατήσει.