Ποινές «καταπέλτης» από τη FIFA στις ρωσικές ομάδες

Ποινές που τις έχουμε συναντήσει μόνο σε υποθέσεις ντόπινγκ επιβάλλει στις ομάδες της Ρωσίας αλλά και στην Εθνική Ομάδα της χώρας η FIFA.

 
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, η FIFA απαγορεύει στις ομάδες να παίζουν τα εντός έδρας ματς στη Ρωσία.

Η Εθνική ομάδα της χώρας δεν θα αποκαλείται Ρωσία αλλά national league of Russia.

Τέλος πριν τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Ρωσίας δεν θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της FIFA:

Δεν θα διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση σε έδαφος της Ρωσίας, με τους εντός έδρας αγώνες να γίνονται σε ουδέτερες έδρες, χωρίς την παρουσία θεατών.

Οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία θα αγωνίζονται σε οποιαδήποτε διοργάνωση υπό το όνομα “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας” και όχι “Ρωσία.

 

Η σημαία και ο ύμνος της χώρας δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες που θα συμμετέχει η “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας”.

 

«Η FIFA πιστεύει ότι το αθλητικό κίνημα πρέπει να είναι ενωμένο στις αποφάσεις αυτής της υπόθεσης, πιστεύει ότι το άθλημα πρέπει να συνεχίσει να μιλάει για την ειρήνη και για την ελπίδα” αναφέρει η ενημέρωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που εξηγεί ότι είναι σε ανοιχτό διάλογο με την Πολωνία, την Τσεχία και την Σουηδία (αντιπάλους της Ρωσίας στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022) ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με τους μεταξύ τους αγώνες».

topontiki.gr