Ποινές φυλάκισης σε 3 ΡΟΜΑ για την επίθεση στους Τρικαλινούς αστυνομικούς

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, για τους τρείς (3) ΡΟΜΑ (ένα άντρα και δύο γυναίκες), που ανήμερα του Πάσχα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγαν να τους ελέγξουν για διατάραξη κοινής ησυχίας, στον οικισμό τους στο Κηπάκι.

Οι κατηγορίες που βάραιναν τους τρεις ΡΟΜΑ ήταν πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση κατά της Αρχής, στάση καθώς και πρόκληση φθορών ξένης ιδιοκτησίας και εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από τον συνήγορο υπεράσπισης τους, χωρίς οι ίδιοι να παραστούν. Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ενώπιον του Εισαγγελέα και εκπρόσωποι της διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, εξιστορώντας τα γεγονότα και την επίθεση που δέχθηκαν κάποιοι εξ αυτών από τους εξαγριωμένους ΡΟΜΑ.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων τους έκρινε ένοχους και τους τρείς, επιβάλλοντας τους στον άντρα ΡΟΜΑ συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και στις δύο γυναίκες 4 ετών και 6 μηνών.

Στις ποινές υπάρχει δικαίωμα έφεσης, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν 1.500 ευρώ έκαστος συν τα δικαστικά έξοδα, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.Παράλληλα, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.