Ποιες τροφές μπορούν να μείνουν για χρόνια στο ντουλάπι μας χωρίς να χαλάσουν

Υπάρχουν κάποιες τροφές που ακόμη κι αν τις έχετε ξεχάσει για χρόνια ολόκληρα στα ντουλάπια της κουζίνας, μπορείτε να τις καταναλώσετε χωρίς να διατρέχετε κανέναν απολύτως κίνδυνο! Ποιες είναι αυτές;

zymarika_olivemagazine.gr_-575x320

Ξεκινάμε με τα στεγνά ζυμαρικά τα οποία μπορείτε να τα μαγειρέψετε ακόμη και μία δεκαετία μετά από την ημέρα που θα τα αγοράσετε. Το μόνο που θα διακινδυνεύσετε είναι να έχουν χάσει ολίγον τι την γεύση τους.

FASOLIA-OSPRIA

Συνεχίζουμε με τα φασόλια τα οποία είναι απολύτως ασφαλή ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Το μόνο που ίσως χρειαστεί να κάνετε είναι να τα μουλιάσετε λίγες ώρες παραπάνω.

xidia_232382344

Απολύτως ασφαλές, παρά την πάροδο των ετών, είναι και το ξύδι η υψηλή οξύτητα του οποίου δρα ως φυσικό συντηρητικό που ανατρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.

alati-anoigma

Επ’ αόριστον “ζει” και το αλάτι το οποίο τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούταν μάλιστα και ως μέσο συντήρησης άλλων τροφών.

Το τελευταίο “αειθαλές” τρόφιμο είναι η βανίλια η οποία μπορεί να συντηρηθεί επ’ αόριστον λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε οινόπνευμα. Φροντίστε ωστόσο να την κρατάτε μακριά από το φως και τη θερμότητα και έξω από το ψυγείο διότι το άρωμα και η γεύση της εξασθενούν με το πέρασμα των χρόνων…

Home