Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων – Αθλητισμός εναντίον Διαδικτύου

Διαδικτύου,  τόσο για τους ίδιους τους γονείς ,  όσο  πολύ περισσότερο  για τα παιδιά και τους  εφήβους .Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δυστυχώς κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην καθημερινότητα των μικρών μας φίλων ,με δυσάρεστες συνέπειες για τον ψυχικό τους Ένα απ’ τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας είναι η ορθή χρήση του κόσμο. Φτάνουμε λοιπόν να μιλάμε για «εξάρτηση απ’ το διαδίκτυο» , που οι συνέπειες της ,τις περισσότερες  φορές είναι τραγικές για τη μετέπειτα ζωή του εφήβου .

Αν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί  και ο ευρύτερος περίγυρος του εφήβου δε αντιληφθεί εγκαίρως όλη αυτή τη δυσλειτουργία, ο εθισμός προχωράει  δυστυχώς ανενόχλητος, ο έφηβος ξεxνάει  να φάει, να πιει, ο ύπνος του διαταράσεται,  ο συναισθηματικός του κόσμος παραπέει,  η φυσική του δραστηριότητα μειώνεται υπερβολικά, αυξάνεται η ευερεθιστικότητα και «η ευτυχία» είναι μόνο εντός οθόνης. Οι ανήλικοι, που  παίζουν με τις ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν μεγαλύτερη τάση να ενεργούν βίαια και να μην εμφανίζουν ενσυναίσθηση, καθώς επίσης παρουσιάζουν υψηλό δείκτη παχυσαρκίας και πρώιμες  μυοσκελετικές διαταραχές .

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σ’ έναν σύγχρονο πονοκέφαλο, τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς των διαφόρων ειδικοτήτων. Οφείλουμε οι ενήλικες να δείξουμε στα παιδιά μας, πως ο πραγματικός κόσμος είναι σίγουρα πιο συγκλονιστικός απ’  οποιοδήποτε game οποιαδήποτε εταιρείας , που σκοπός της είναι το κέρδος και τίποτα άλλο. Ο αθλητισμός γενικότερα είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα, που διαθέτει ο σύγχρονος γονιός  για την  αντιμετώπιση  αυτού του τόσου σημαντικού  προβλήματος.

Η χρήση του διαδικτύου μπορεί και πρέπει να γίνεται με μέτρο. Σ’ αυτό το βήμα θα βοηθήσει πολύ η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό και ειδικότερα με ένα άθλημα, που είναι τόσο κοντά στη φύση , όπως είναι η ποδηλασία. Πολλές φορές οι γονείς φοβούνται τις πτώσεις και τα γρατσουνίσματα, αλλά μου αρέσει πάντα να τους θυμίζω , ότι η οθόνη κρύβει πολύ περισσότερους κινδύνους απ’ αυτά  που βλέπουν. Οι προπονήσεις  μας γίνονται στο άλσος του προφήτη Ηλία , ένα καταπράσινο περιβάλλον, ιδανικό για την ευχαρίστηση και την ψυχική ανάταση των μικρών μας αθλητών . Οι έμπειροι προπονητές μας   συνοδεύουν του μικρούς  μας φίλους,  τους διδάσκουν  τα διάφορα μυστικά της ορθής οδήγησης  ενός  ποδηλάτου και  είναι δίπλα τους σ’ ότι και αν χρειαστεί.

Οι μικροί μας φίλοι  γεμίζουν εικόνες , εικόνες  χαράς,  επικοινωνίας, ξεγνοιασιάς  και δεν θέλουν πολλές φορές να τελειώσει η προπόνηση τους. Τέλος το ποδήλατο είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης με ιδιαιτέρως  ευεργετικά αποτελέσματα στη σωματική διάπλαση του παιδιού και του εφήβου. Τη ζωή δεν μπορούμε να την αφήνουμε να γίνεται εικονική πραγματικότητα. Οφείλουμε να αντισταθούμε γιατί αλλιώς τι συνέπειες θα τις ζήσουμε όλοι στο μέλλον.

Η ποδηλασία , ως άθλημα εξωτερικού χώρου προάγει την επαφή με τη φύση , την εναρμόνιση του ανθρώπου με όλες τις καιρικές συνθήκες και μ’ όλες τις εποχές  του χρόνου. Ατέλειωτα παιχνίδια με ποδήλατα περιμένουν όλους  τους μικρούς μας φίλους, σ’ ένα φυσικό περιβάλλον. Παιχνίδια ισορροπίας , δεξιοτεχνίας, ελέγχου, παιχνίδια,  που μας κάνουν καλύτερους οδηγούς και ισορροπημένους ανθρώπους.

Στο ποδηλατικό σύλλογο

Το παιχνίδι είναι άθληση!!

Η άθληση είναι παιχνίδι!

Παλάτου Έφη, Φυσικοθεραπεύτρια- Βελονίστρια

 

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:
Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306) – Σούλιου Ματίνα (6987166927). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.