Ποδηλατικοί αγώνες για μαθητές/τριες των Τρικάλων

Ποδηλατικούς αγώνες για μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων συνδιοργανώνουν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων. Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων των Τρικάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για ηλικίες από 6 έως 15 ετών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της ποδηλασίας και της ποδηλατικής συμπεριφοράς, καθώς βασικός κανόνας των αγώνων είναι η υποχρεωτική χρήση κράνους. Ταυτόχρονα όμως, οι διοργανωτές επισημαίνουν και τον ρόλο του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης, μετακίνησης, διευκόλυνσης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του GP Τρικάλων των διασυλλογικών αγώνων τύπου πίστας που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα.

Χώρος της διοργάνωσης είναι η οδός Σκοπέλου, ο δρόμος που οδηγεί από τη γέφυρα Καρδίτσης προς τις Καρυές.

Η προσέλευση θα γίνεται από τις 10:30 και οι αγώνες θα ξεκινήσουν αφού συμπληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, που μπορούν να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά (από τους γονείς – κηδεμόνες) στη διεύθυνση podilasiatrikalon@yahoo.gr είτε την ημέρα του αγώνα (παρουσία του γονέα – κηδεμόνα), μέχρι τις 10:30 το πρωί στη Γραμματεία.

Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να αγωνιστεί με οποιονδήποτε τύπου ποδηλάτου, όπως MTB, BMX, κουρσάκι κ.α., ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.