Πλήθος πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Παναγία Επίσκεψη Τρικάλων

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, εκεί όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Επισκέψεως», ένα από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Δουσικιώτης, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου