Πλήθος κόσμου στην πρώτη Συγκέντρωση- Παρουσίαση του συνδυασμού Βαλάντη Τσιούτσια

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον η προεκλογική περίοδος για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πύλης Βαλάντη Τσιούτσια, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής παρουσίασε σε ογκώδη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πύλης ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, την διακήρυξη θέσεων και αρχών του συνδυασμού του «Πύλη Αξιών για τον δήμο του αύριο», στον δρόμο  για την διεκδίκηση του Δήμου Πύλης.

Μπροστά σε πολυάριθμους υποστηρικτές του, ο Βαλάντης Τσιούτσιας ανέλυσε το δικό του  όραμα και των συνεργατών του για την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου Πύλης, καθώς όπως ανέφερε ο δήμος βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και παρακμή, βιώνοντας μια δύσκολη και θλιβερή πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντας τον ως τον «φτωχό συγγενή» μεταξύ των δήμων του νομού.

Για την ανατροπή όλης αυτής της κατάστασης, παρουσίασε μια σειρά αναπτυξιακών έργων και παροχών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας με κυριότερους άξονες:

Την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου και την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών, την προβολή του Δήμου και την ανάπτυξη του τουρισμού, την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και την πολιτισμική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας και την υποστήριξη του αθλητισμού.

Χαρακτηριστικά επάνω σ’ αυτούς τους άξονες ανέφερε την μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% και την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2014, την προσπάθεια να διατηρηθούν στον δήμο υποκαταστήματα τραπεζών και όσων υπηρεσιών έχουν απομείνει, την μείωση των τελών ύδρευσης, την δρομολόγηση βιολογικού καθαρισμού και την σύνδεση του με όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά του δήμου, την ολοκλήρωση των εργασιών του οδικού δικτύου του δήμου, την δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Ελάτη, την λειτουργία αυτόματου μηχανήματος έκδοσης πιστοποιητικών, την κατασκευή κλειστής δημοτικής αγοράς, την στήριξη του χειμερινού τουρισμού μέσω της σύνδεσης με τον «Μύλο των Ξωτικών» και το χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, την διαμόρφωση διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης και την οργάνωση κτηνοτροφικών πάρκων, την ίδρυση κέντρου δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ), την κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου και δημοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης, τη δημιουργία του πάρκου του Πορταϊκού ποταμού, την δημιουργία από την τοξωτή γέφυρα έως τον κόμβο εισόδου στην Πύλη χώρων αθλοπαιδιών, πάρκου αναψυχής, και μονοπατιών πεζοπορίας και μια σειρά πολλών ακόμη αναπτυξιακών μέτρων και τέλος η Πύλη, ως κεφαλοχώρι του Δήμου, θα πρέπει να ξαναγίνει σταθμός και όχι απλό πέρασμα για τα ορεινά του Δήμου.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσιούτσιας και αναφορικά με το όνομα του συνδυασμού του υπογράμμισε πως «αυτή μας η ισχυρή κοινή πίστη, «βάφτισε» και τον συνδυασμό, «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ». Η «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» είναι εδώ και είναι δίπλα στον κάθε δημότη του Δήμου Πύλης.

Με σεβασμό και αξιοπρέπεια και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αποτελέσει το έναυσμα της αλλαγής που χρειάζεται σήμερα πιο πολύ από ποτέ ο Δήμος μας. Για να ανακτήσει τη δύναμή του και να ορθώσει το ανάστημά του στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.Το παλιό δοκιμάστηκε……

Εμείς,  η «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» από τη στιγμή που αποφασίσαμε να συναντηθούμε και να συμπορευτούμε για την διεκδίκηση του Δήμου Πύλης έχουμε βάλει, η καθεμία και ο καθένας από εμάς, ένα προσωπικό στοίχημα…. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, ΕΝΩΜΕΝΟΙ με ΘΑΡΡΟΣ και ΤΟΛΜΗ και να τις ξεπεράσουμε! Γιατί πράγματι θέλει ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Πύλης Βαλάντη Τσιούτσια προλόγισε η αγαπημένη του δασκάλα από το δημοτικό σχολείο Λογγιών Κοτρωνίου, όπου ήταν μαθητής κ. Παναγιώτα Πάνου, η οποία εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του, ευχόμενη από την καρδιά της καλή επιτυχία σ’ αυτό του το εγχείρημα.

Να σημειώσουμε πέρα από την προσέλευση πολλών κατοίκων της Πύλης και των χωριών, την παρουσία των πρώην Δημάρχων Πύλης Κώστα Κουφογάζου και Λάκη Παντέρα, της εν δυνάμει υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα, του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και υπευθύνου του Χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου Αθανασίου Πλαβού, του προέδρου του Συνδέσμου Υδραυλικών Τρικάλων Νίκου Βαλομάνδρα, ενώ στο πλευρό του Βαλάντη Τσιούτσια ήταν όλοι οι στενοί του συνεργάτες και φίλοι.