Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γκασούκα και του Αλέξανδρου Καπανιάρη

Ασφυκτικά γέμισε το Τρικαλινό κοινό, το βράδυ της Τρίτης την αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γκασούκα και του Αλέξανδρου Καπανιάρη «ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΙ/ΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ», Από την παλαιοευρωπαϊκή στην ελληνική λαϊκή παράδοση.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με την συνεργασία και συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, του  Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.Λ.Ο.Σ.) Τρικάλων και των εκδόσεων «Ταξιδευτής». 

Για το βιβλίο μίλησαν η Ναυσικά Μουλά, Φιλόλογος, Πρόεδρος του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων και η Ευαγγελία Ράπτη, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην εκδήλωση παρενέβησαν οι συγγραφείς Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διδάκτορας Ψηφιακής Λαογραφίας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος-συγγραφέας, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου των Τρικάλων «Επιλογή» (Α. Αλεξανδρή, Ιακωβάκη 5, Τρίκαλα).