Πληρώνονται οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις για τον Ε65 στα Τρίκαλα

 

E65_raxa_trik

 

 

 

Πρόκειται για ιδιόκτητες εκτάσεις που βρίσκονται μεταξύ του κόμβου Μεγαλοχωρίου και του κόμβου Ράξας – Ριζώματος έχουν απαλλοτριωθεί και επ’ αυτών έχουν ήδη γίνει εργασίες κατασκευής του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως μας ενημέρωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστας Τάσιος ο οποίος οργάνωσε τον αγώνα των ιδιοκτητών της περιοχής διεκδικώντας δίκαιες αποζημιώσεις, ποσό περί τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχεί σε 547 ιδιοκτήτες οι περιουσίες των οποίων απαλλοτριώθηκαν αποδίδεται από προχθές Πέμπτη 16 Αυγούστου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα Τρίκαλα.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάσιος τα χρήματα ήταν παρακαταθεμένα ήδη από 14 Δεκεμβρίου  στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά δεν εκταμιεύονταν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη δικαιολογία. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν εξηγήσεις από τη διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που τελικώς ανταποκρίθηκε και τους ενημέρωσε γραπτώς ότι τα χρήματα θα σταλούν και θα αποδοθούν στους δικαιούχους εντός του Αυγούστου, όπως και τελικώς γίνεται από προχθές.

Να σημειωθεί σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΡΕΥΝΑ ότι ο κ. Τάσιος ως επικεφαλής –τότε- της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Παληοκάστρου είχε αναλάβει πρωτοβουλία για δίκαιες αποζημιώσεις σε όλους τους ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν. Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις τόσο στο δημαρχείο Παληοκάστρου όσο και σε άλλα δημαρχεία της περιοχής μέσω των οποίων συντονίστηκε ο αγώνας και αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες διεκδίκησης, στην τελευταία φάση, της έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους. Αποζημιώσεις που μπορεί να άργησαν αλλά πλέον δίνονται στους δικαιούχους ιδιοκτήτες εκτάσεων στις προαναφερθείσες περιοχές.

 

 

.