Πίτσα με μπρόκολο

Φτιάξτε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική πίτσα με μπρόκολο είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό. Η συνταγή, είναι εύκολη, γρήγορη και γευστική. Έχει όμως ένα μείον. Μπορεί να μην προλάβετε, να τη δοκιμάσετε. Γιατί την πίτσα θα την λατρέψουν τα πιτσιρίκια της οικογένειας και θα την εξαφανίσουν, πριν καλά-καλά, την σερβίρετε! Χώρια, που θα σας ζητούν κάθε μέρα, να τους ετοιμάζετε την ίδια πίτσα με μπρόκολο! 

Υλικά :

  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη

Για την σάλτσα ντομάτας

  • 250 γρ ντομάτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Toppings

  • 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 10 τοματίνια

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα ντομάτας: βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Για την πίτσα: Βράζουμε το μπρόκολο για 6-7 λεπτά. To πολτοποιούμε στο μούλτι.Σε ένα μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τα τυριά, τα αυγά, την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση πίτσας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25’, μέχρι να ροδίσει η βάση. Τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10’.Απλώνουμε στην πίτσα την σάλτσα, ρίχνουμε το τυρί και τα τοματίνια και ψήνουμε για άλλα 10’.

Aαπολαύστε όσο είναι ακόμη ζεστή!

Tip Διαιτολόγου

Tο Μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φολικο οξύ.

diatrofi.gr