Πιθανή η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

teli-kykloforias

 

 

 

 

Εξετάζεται με θετικό μάτι η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, επισήμανε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

 
 
 

Με θετικό μάτι εξετάζεται η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, επισήμανε σήμερα το πρωί σε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Θεοχάρης, είπε ότι από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής τελών, που είναι στο τέλος κάθε έτους, για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.

Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρεώσει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ (αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Ερωτηθείς κ.Θεοχάρης εάν ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 100.000, είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τις προσεγγίσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ