Πιθανή η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους

Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να αποτραπεί ο κίνδυνος ενός νέου κλεισίματος και πρωτίστως για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. «Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν. Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία με ό,τι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι υποχρέωσή μας» είπε νωρίτερα «να εξασφαλίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ταχύτερη επιστροφή σε κανονικότητα. Όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον».

Προανήγγειλε ότι αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα.

Ερωτηθείς για το πλαίσιο των περιορισμών αρκέστηκε να απαντήσει: «Έχουμε ήδη μία ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά ή όχι. Η πρόθεσή μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά».

Παράλληλα, κάνοντας μία σύντομη αναφορά στους 19 μήνες της υγειονομικής κρίσης ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι η κυβέρνηση οργάνωσε τάχιστα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμβολιασμών και πλέον όπως τόνισε «είμαστε στη θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όπου θέλει». Πρόσθεσε δε ότι: «Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δυστυχώς μία σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει σε αυτή την εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Η κοινωνία δεν μπορεί παραμένει όμηρος τέτοιων εξελίξεων».

newsbeast.gr