Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλωσσομάθειας

Όταν μιλάμε για εξετάσεις γλωσσομάθειας συνήθως εννοούμε τα αγγλικά, τα γαλλικά ή όποια άλληγλώσσαδιδάσκεται ευρέως στον σύγχρονο κόσμο.Κάτι καινούριο, που εξετάζει αυτό που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «παλιό», «ξεπερασμένο» ή και «ξεχασμένο», είναι η εξέταση του επιπέδου γνώσης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή αλλά γίνεται στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2021.Είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο και διακρίνεται σε επίπεδαΑ1, Α2, Β1. Προσφέρεται σε όσους/ες επιθυμούν να ενσωματώσουν τα ιστορικά, πολιτικά, φιλοσοφικά και πολιτιστικά ιδεώδη της Κλασικής Αρχαιότητας στη σύγχρονη πραγματικότητα, να εξερευνήσουν νέους τομείς μάθησης και να εμβαθύνουν περαιτέρω σε επιστημονικές ορολογίες μέσω μίας ζωντανής γλώσσας.

Βασικός στόχος είναι η ποιοτική αξιολόγηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων στην κατανόηση και χρήση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σε πρωταρχικό επίπεδο, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των ικανοτήτων αυτών μετέπειτα.

Το «Φιλολογικό Εργαστήρι» του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, που λειτουργεί στο πλαίσιο των Ομίλων Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Δημήτριο Γέρμανο, ΠΕ02, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του είχε και έχει ως πρωταρχικό σκοπό να κάνει τους μαθητές και τις μαθήτριες που το παρακολουθούννα γνωρίσουν την ουσία του ανθρώπου μέσα από τη γλώσσα και τον λόγο. Όταν έμαθαν οι μαθητές/τριες του Ομίλου, για την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση γνώσης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, θέλησαν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, αλλά, κυρίως, να προβάλουν τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η γλώσσα μας σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν περαιτέρω με αυτή, είτε επειδή την αγαπούν είτε γιατί αποτελεί- ή θέλουν να αποτελέσει- το αντικείμενο των σπουδών τους.

Οι μαθήτριες του Ομίλου “Φιλολογικό Εργαστήρι” του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων Παυλίνα Νταούλα, Ευαγγελία Πλιάτσικα και Βιργινία Τσιλιώνη της Γ΄Γυμνασίου, Κωνσταντίνα Κλαπανάρα της Β΄ Γυμνασίου και Αχιλλεία Βήτα της Α΄ Γυμνασίουκατάφεραν να πετύχουν στις εξετάσεις και να λάβουν πιστοποιητικό Αρχαίας Ελληνικής Γλωσσομάθειας, επιπέδου Α1 και Α2.

Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο!

Η Διευθύντρια

ΓεωργίαΚουράκου

και ο Σύλλογος διδασκόντων του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων