Ποιος ο αντικαταστάτης του Μάξιμου Χαρακόπουλου;

erotimatiko mpez

Το ενδεχόμενο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του είναι ακόμα ορατό και έτσι ήδη έχουν βγει μολύβια και χαρτιά για τα ονόματα που μπορεί να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο κυβερνητικό πόστο.

Με δεδομένο ότι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετείται συνήθως βουλευτής από τους νομούς της Θεσσαλίας μπορεί εύκολα να αποκλειστεί ο νομός Μαγνησίας αφού η μοναδική βουλευτής Ζέττα Μακρή είναι υφυπουργός Υγείας και τα πηγαίνει και εξαιρετικά. Από την άλλη θα πρέπει να αποκλειστεί και ο νομός Λαρίσης αφού μία πιθανή τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο του Χρήστου Κέλλα δεν θα ήταν δεοντολογική.

Οι δύο νομοί που μένουν είναι των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Τα μεν Τρίκαλα έχουν τρεις βουλευτές, τους Ταμήλο, Βλαχογιάννη και Σκρέκα με τον τελευταίο να συγκεντρώνει πιο πολλές πιθανότητες σε σχέση με τους άλλους δύο αφού ο Ηλίας Βλαχογιάννης κρίνεται ως ιδιαίτερα υποτονικός και ο Μιχάλης Ταμήλος ως υπερβολικά -σε σημείο παρεξηγήσεως- “επικοινωνιακός”.

Από την Καρδίτσα θεωρείται απίθανο να μπει στην κυβέρνηση ο Κώστας Τσιάρας, αφού είχε βγει στον τελευταίο ανασχηματισμό, αλλά και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μπήκε στη Βουλή από ντόμινο. Τις περισσότερες πιθανότητες σύμφωνα με το parapolitika.gr από τον συγκεκριμένο νομό συγκεντρώνουν ο Σπύρος Ταλιαδούρος, του οποίου το όνομα ακούστηκε δύο φορές για την αντιπροεδρία της Βουλής αλλά και η Ασημίνα Σκόνδρα.

.

.