Πικετοφορία ΠΑΜΕ την Παρασκευή στην Καλαμπάκα

pame_sima

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ  ΕΚΒΙΑΣΜΟ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στον πιο ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό και στην ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού προχώρησε η κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία διαχείρισης του κρατικού χρέους, εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα.

Έτσι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια, για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το «ναι» στη νέα σύμβαση.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τις άλλες καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε, για «κούρεμα» κατά 50% του χρέους, που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με τις πολιτικές στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο που θα αποκομίσει νέα κέρδη και προνόμια.

Για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροΕΒΕ και τους μικροαγρότες, θα φέρει νέα δεινά.

Παραπέρα μειώσεις μισθών, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των Κεντρικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέα φοροχαράτσια, μεγάλη αύξηση της ανεργίας, μείωση των επιδομάτων ανεργίας, κοινωνικής πρόνοιας, δραστικές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και νέα βάρη για τη λειτουργία τους, στο λαό.

Εργαζόμενοι, αγρότες, ΕΒΕ, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι 

Η μεγάλη σφαγή όμως θα γίνει στις συντάξεις και στα ήδη λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «κούρεμα» του χρέους θα φέρει μεγάλο «κούρεμα» στις συντάξεις και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αφού 26 δις. € είναι τοποθετημένα σε κρατικά ομόλογα, τα οποία χάνουν το 50% της αξίας τους. 

Συναγερμός τώρα!!  Παντού !!

Να αποτρέψουμε τα χειρότερα!!

Να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση και ενάντια στην νέα λαίλαπα που έρχεται με την συμφωνία «κουρέματος» του χρέους.

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ στην Καλαμπάκα, καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Καλαμπάκας, να προχωρήσουμε σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής.

Σε έκφραση ταξικής αλληλεγγύης σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που έρχεται αντιμέτωπος μ’ αυτήν την πολιτική.

Καλούμε σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα μέσα από αποφάσεις  Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων της Καλαμπάκας, με συζητήσεις, ανοιχτές συσκέψεις ανά γειτονιά, με στήσιμο Επιτροπών Αγώνα:

  • Να οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην νέα λαίλαπα που έρχεται με την συμφωνία «κουρέματος» του χρέους.
  • Να μην πληρώσουμε τα χαράτσια.
  • Να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση.

Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να αποτρέψουμε τα νέα σκληρότερα μέτρα και μνημόνια διαρκείας, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της.  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.00μ.μ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 

Να απαιτήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά: 

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ