Ποιοι στηρίζουν ποιους στη τοπική Νέα Δημοκρατία

erotimatiko mple 40

Λίγες ώρες έμειναν για το άνοιγμα των καλπών στις οποίες θα ψηφίσουν οι Τρικαλινοί νεοδημοκράτες και απ’ ότι φαίνεται, τα πράγματα λίγο-πολύ έχουν ξεκαθαρίσει. Όχι βεβαίως για το αποτέλεσμα αλλά για το ποιος είναι με ποιον στη τοπική Νέα Δημοκρατία.

Σημειωτέον ότι το όπoιο ενδιαφέρον υπάρχει, οφείλεται κυρίως στη κινητοποίηση των πολιτευτών και των διαφόρων παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο να οικειοποιηθούν ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να ισχυροποιηθούν στην αυλή των υποψηφίων αρχηγών, δίνοντας παράλληλα το στίγμα του εκλεκτού του αρχηγού στη τοπική κοινωνία. Είναι γνωστοί άλλωστε οι χαρακτηρισμοί που προέκυψαν από τις προηγούμενες εκλογές  (Σαμαροφύλακες, Ντοράκηδες)

Καταγράφοντας λοιπόν δηλώσεις και αντιδράσεις έχουμε:

με τον Τζιτζικώστα…..

18888999

Ανοιχτή θέση έχει πάρει και μάλιστα από τη πρώτη στιγμή ο Κώστας Σκρέκας και μάλιστα οικογενειακώς δημιουργώντας την έκπληξη, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν ότι δεν θα έπαιρνε θέση κρατώντας ελβετική ουδετερότητα. Το πώς και γιατί ο κύριος Σκρέκας προέβη σε μια τέτοια πρωτοβουλία ίσως θα το μάθουμε μετά τις εκλογές. Θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο πατήρ Σκρέκας παλαιός Καραμανλικός, στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε εγγράφως μάλιστα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια όταν κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος Νίκου Λέγκα προσετέθη στο άρμα του Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζοντας την διαδοχή του υιού του στις λίστες της νέας Δημοκρατίας.

Από τους πρώτους υποστηρικτές του Τζιτζικώστα και ο φέρελπις νεαρός πολιτικός Αθανάσιος Λιούτας οποίος από ότι φαίνεται θα διεκδικήσει και αυτός την επόμενη μέρα μερίδιο από μια πιθανή νίκη του Τζιτζικώστα. Το περιβάλλον και οι φίλοι του διαδίδουν  σε κάθε κατεύθυνση ότι αυτός έχει πάρει στην πλάτη τον Τζιτζικώστα αφού όπως επισημαίνουν ακόμη και στη χτεσινή κινητοποίηση για την ομιλία Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη ήταν ο μοναδικός που έστειλε 100 και πλέον Τρικαλινόυς να παρευρεθούν στην ομιλία του.

Έκπληξη στο στρατόπεδο  του Τζιτζικώστα και η υποστήριξη του από τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ κ. Ν. Μουζακιάρη, ο οποίος αψηφώντας ή και κατά άλλους παραβαίνοντας τη θεσμική του ιδιότητα παρεκτράπη βάζοντας την υπογραφή του τους υποστηρικτές της λίστας Τζιτζικώστα.

Ο κ. Ν. Μουζακιάρης μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις υπέρ Τζιτζικώστα προσπάθειές του  εξαιτίας και του γεγονότος της μη επίσκεψης Μεϊμαράκη στη ΝΟΔΕ Τρικάλων, πράξη που τη χρεώνει σε τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να αποτρέψουν την επίσκεψη Μεϊμαράκη.

Ο κύκλος του Τζιτζικώστα δεν σταματάει όμως εδώ αφού διάφοροι άλλοι παράγοντες αλλά και υποστηρικτές, άλλοι πιο φανερά και άλλοι πιο διακριτικά, φαίνεται να τον υποστηρίζουν. Έτσι κοντά του φαίνεται να είναι αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες -ξεχωρίζουμε εδώ τη διακριτική συμπεριφορά του δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη αλλά και στελεχών που πρόσκεινται στο περιβάλλον του πρώην υπουργού της νέας Δημοκρατίας Σωτήρη Χατζηγάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του Τζιτζικώστα στα Τρίκαλα παρευρέθη ο αδερφός του πρώην υπουργού και δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων κύριος Δημήτρης Χατζηγάκης, ο οποίος μάλιστα είχε θερμό εναγκαλισμό αλλά και ιδιαίτερη συνομιλία με τον υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Ανάλογη σημειολογία με τη θέση που έχει πάρει εκπέμπει ο κ. Μπάμπης Δεληλίγκας, στέλεχος επί μακρόν του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη ο όποιος και διεκδικεί το αξίωμα του πρώτου υποστηρικτή του Τζιτζικώστα στο Νομό Τρικάλων. Πάντως ο κύριος Σωτήρης Χατζηγάκης επίσημα δεν έχει πάρει θέση ενώ η συμμετοχή και κάποιων στελεχών του στο κύκλο των υποστηρικτών του κύριου Μεϊμαράκη όπως του Γιώργου Γεωργίου μπερδεύει και θολώνει τις εκτιμήσεις για το ποια είναι η θέση του.

 Ιδιαίτερη είναι και η περίπτωση του Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος δηλώνει ότι «αυτή τη φορά δεν την ξαναπατάει». Ο κ. Μιχάλης Ταμήλος μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να πάρει θέση (κάηκε στο κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι), παρά το γεγονός ότι η προσωπική του ψήφος μάλλον …  φιλοτζιτζίκιζει. Παράπονο πάντως με τη συμπεριφορά του δεν πρέπει να έχει κανένας από τους υποψηφίους, αφού σε όλους παρευρέθηκε.

με τον Μεϊμαράκη…

 Όχι δεν έχουνε όλοι μουστάκια αλλά  προτίθενται σε περίπτωση νίκης να αφήσουν. (εδώ)

2 444566666

Ο ένας ήδη το έκανε. Πρόκειται για το Λευτέρη Κρητικό, ο όποιος διετέλεσε συνεργάτης του υπουργού κ Νίκου Λέγκα και βρέθηκε στο πλευρό του Μεϊμαράκη κατά την  επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Από τους άλλους που φλερτάρουν …. με το μουστάκι,  ο Ηλίας Βλαχογιάννης, συν γυναιξί και τέκνοις διεκδικεί το ρόλο του οπλαρχηγού επιθυμώντας διακαώς να οικειοποιηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα ανατρέποντας έτσι την πρωτοκαθεδρία Σκρέκα. Οι άσπονδοι φίλοι του θυμίζουν το πάθημά του στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές όταν παίρνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες χρίστηκε σε Σαμαροφύλακα για να εξελιχθεί στο τέλος σε πολέμιό του Σαμαρά και κυρίως μετά την ανφέρ  όπως υποστηρίζει υπουργοποίηση Σκρέκα.

Η κυρία Ζέφη Νικολάου μόνιμα υποψήφια στη Νέα Δημοκρατία – αφού λόγω της ποσόστωσης την θέλουν όλοι – από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογράφοντας μάλιστα την υποψηφιότητά του αλλά και συνοδεύοντας τον στην επίσκεψή του στα Τρίκαλα

Καμιά σχέση με τα παλιά ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Χρήστος Μιχαλάκης τον οποίο όλοι θυμόμαστε για τις εξαλλοσύνες του με την υποψηφιότητα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. (ΕΔΩ)

aera 1

Λίγο η ουδετερότητα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, λίγο οι σχέσεις του με το μητσοτακέικο, λίγο η σχέση φίλων και συνεργατών του με τον Τζιτζικώστα, τον έβαλαν σε καραντίνα, σε σχέση πάντα με την συμπεριφορά που είχε σε αντίστοιχες αναμετρήσεις.

Ο πρώην υφυπουργός τώρα κύριος Νίκος Λέγκας είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο συνεργάστηκε στη κυβέρνηση Καραμανλή.

3333 612 copy

 Η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών του έχουν πάρει θέση υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  ενώ οι φίλοι του λένε ότι ως ακραιφνής καραμανλικός, δεν ήταν δυνατόν να έχει άλλη επιλογή. Ο κ. Λέγκας εμφανίστηκε σε όλες τις προεκλογικές επισκέψεις των υποψηφίων της νέας Δημοκρατίας, πλην μιας,εξηγώντας στον  κύκλο του ότι πήγε εκεί και σε όσους τον καλούσαν.

Εντύπωση πάντως προξένησε και το ενδιαφέρον που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον κύριο Λέγκα κατά την εδώ επίσκεψη του – ενδιαφέρον ωστόσο που όπως υποστηρίζουν κύκλοι του έχει να κάνει με την  αλληλοεκτίμηση  και την  συναδελφική   σχέση που είχαν οι δύο πολιτικοί.

Τέλος στο κύκλο των post παικτών του κύριου Μεϊμαράκη φαίνεται να ανήκουν ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ κύριος Κώστας Τρέλλης (στην επίσκεψη του Μεϊμαράκη….. στριμώχτηκε άγρια στον καναπέ), αρκετά επίσης στελέχη τοπικών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη της ΟΝΝΕΔ όπως ο πρόεδρός της κύριος Κωστής Γιαννάκος.

με τον Κυριάκο ….

Δύσκολο να πεις ποιος είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τρίκαλα. Κανείς μέχρι τώρα δεν φαίνεται να διεκδικεί το ρόλο του οπλαρχηγού. Ίσως αυτό να οφείλεται και στην άρνησή του να ορίσει οπλαρχηγούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Τρίκαλα πιο κοντά του φάνηκε να είναι ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Χρήστος Μιχαλάκης – το αίμα νερό δεν γίνεται. Ωστόσο δεν φαίνεται αμελητέα η παρουσία του στο νομό Τρικάλων αφού πάρα  πολλά στελέχη πρώην μητσοτακικοί αλλά και θεσμικοί παράγοντες, αναγνωρίζουν την ικανότητά του. Στους υποστηρικτές του, o πρώην δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος, Κώστας Τσίγκας, Βαγγέλης Ζαφείρης, επίσης πρέπει να προστεθεί και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κύριος Θανάσης Μεριβάκης καθώς και πολλά νεοδημοκρατικά στελέχη του δήμου αυτού.

3 7766777

 με τον Άδωνη…

Κανένα επώνυμο τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να έχει πάρει ανοιχτά θέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος πάντως, όπως και ο Κυριάκος, δεν απευθύνεται στα στελέχη …με ονοματεπώνυμο. Στα Τρίκαλα πάντως συνοδευόταν από διάφορα στελέχη (Περγαντής, Μακρυγιάννης, Ξηρός)

3333 61234 copy

Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι όλες αυτές οι τοποθετήσεις για το ενδιαφέρον των υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ποσώς ενδιαφέρουν τους απλούς νεοδημοκράτες.

…..Κυρίως ενδιαφέρουν τα στελέχη, τους πολιτευτές και τα παιδιά τους, που αναζητούν ένα στασίδι κοντά στον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τους ευνόητους φυσικά λόγους. 

 

.