Πετυχημένο το φετινό τρικαλινό παζάρι

pazari5

Το καλύτερο παζάρι των τελευταίων ήταν, από κάθε άποψη, το φετινό. Στα Τρίκαλα, την τραγουδισμένη πόλη με το τραγουδισμένο και διάσημο παζάρι, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Τόσο από άποψη επισκεπτών, που αυξήθηκαν κατά χιλιάδες, όσο και από άποψη εμπορευμάτων, που προσφέρθηκαν από τους επαγγελματίες, το παζάρι διατήρησε έναν «τίτλο» που είχε φανεί ότι, λόγω κρίσης, θα έχανε: αυτόν της του «βασιλιά» των λαϊκών εκδηλώσεων.

Η συγκέντρωση λαϊκής κουλτούρας, εμπορεύματος και αγοραπωλησιών, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Τρικκαίων, έδωσαν νέα πνοή στο μακραίωνο παζάρι.

Κάθε ημέρα, από τη Δευτέρα 14 μέχρι και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου (την Κυριακή διεξήχθησαν οι εκλογές), τρικαλινά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, καθώς και ορχήστρες της πόλης των Τρικάλων, έδωσαν νέα πνοή και «νότα» στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες: λαϊκά, ρεμπέτικα, τρικαλινοί δημιουργοί, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και χοροί, όλα συνετέλεσαν σε μια ατμόσφαιρα πραγματικά εντυπωσιακή.

Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί όλους, όσοι μετείχαν στις εκδηλώσεις, είτε ως μουσικοί, είτε ως χορευτές, καθώς απέδειξαν ότι η συνεργασία και η αγάπη για τη μουσική μας παράδοση, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στη διατήρηση των στοιχείων που συνθέτουν την παράδοση του Δήμου μας.

.