Πέτσας: Είμαστε κοντά στις εκλογές

Για τις επερχόμενες εκλογές μίλησε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας «υπέροχη την οσμή των εκλογών».

«Όταν ο χρόνος φτάνει για να γίνουν εκλογές, τότε ο λαός εκφράζεται. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς να δούμε τι κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την εκλογή μέχρι και σήμερα. Να δει ο πολίτης αν ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Ποια είναι η ατζέντα για την επόμενη μέρα. Άρα είναι πολύ ωραίο. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Ωραίο είναι να εκφράζεται και να υπάρχει η όσμωση», είπε.

«Το 2023 είναι προ των πυλών. Και πάντα λέγαμε ότι θα γίνουν εκλογές το 2023, το οποίο φτάνει. Δεν μπορώ να πω εγώ τις πιθανές ημερομηνίες. Αν το βάλει κάποιος έτσι και ανοίξει το ημερολόγιο θα βρει πολλές Κυριακές.», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνουν την άνοιξη. Κοντά είμαστε επομένως, ώστε όπως είπα και πριν να αρχίσουμε να απευθυνόμαστε στους πολίτες για το τι κάναμε και τι θα κάνουμε μετά» πρόσθεσε ο Στ. Πέτσας.

Για τους Δήμους τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 282 εκατ. ευρώ επιπλέον. Και έχουμε δεσμευτεί ότι και μέσα στο χειμώνα από την αρχή της νέας χρονιάς δεν θα σταματήσει η στήριξη», υπογράμμισε. 

Πολιτική Προστασία και Κιβωτός

Όσον αφορά στην Πολιτική Προστασία, τόνισε ότι έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλα βήματα από πέρσι, ιδίως σε επίπεδο συντονισμού και ανέφερε ότι «είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν αρκετούς μήνες ή χρόνια πριν».

Σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», τόνισε ότι η κυβέρνηση, μόλις ήρθε στο φως της δημοσιότητας όλη αυτή η υπόθεση, αντέδρασε πολύ γρήγορα.

Σημείωσε ότι τα ζητήματα κακοποίησης έχουν έξαρση το τελευταίο διάστημα, καθώς και ότι πρέπει η κοινωνία να είναι έτοιμη, να έχει τα αυτιά της ανοιχτά και η κυβέρνηση να είναι επίσης έτοιμη να προσαρμόζεται στις συνθήκες.

liberal.gr