Πέρυ Χαρτοπούλου: Αν ήμουν ψηφοφόρος της ΝΔ

Πέρα από τις χαοτικές ιδεολογικές διαφορές που έχω με τη ΝΔ, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι η παράταξη αυτή φιλοξενεί στις γραμμές της και ανθρώπους που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον σεβασμό μου, πολίτες οι οποίοι διαθέτουν αξιοπρέπεια, ηθική και πολιτική ακεραιότητα.

Η επιλογή καθενός να γελοιοποιηθεί είναι δικαίωμά του. Το να επιλέγει όμως συνειδητά να γελοιοποιείται από τις συμπεριφορές τρίτων είναι από κάθε άποψη παράλογο. Γι’ αυτό πρέπει κάποιες φορές να πάμε πέρα από αυτό που «παραδοσιακά» πιστεύουμε και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Η διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Μητσοτάκη δεν έχει απλώς τα χαρακτηριστικά μίας Δεξιάς Κυβέρνησης. Πρόκειται για μία κυβέρνηση που έχει αποδομήσει το ίδιο το Κράτος Δικαίου. Έχει εκθέσει την Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς Λειτουργούς, έχει διορίσει χιλιάδες δικά της παιδιά χωρίς προσόντα, έχει δώσει λεφτά στους δημοσιογράφους για να λένε ψέματα και στους δικούς της επιχειρηματίες 7,5 δις με απευθείας αναθέσεις, έχει καταστρώσει σχέδιο καταστροφής του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στον θάνατο την περίοδο της πανδημίας έξω από τις εντατικές πάνω από 30.000 άνθρωποι, έχει ξεπουλήσει την ΔΕΗ, παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους. Μόνο μη μας πάρουν οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί και οι μετανάστες την Μακεδονία και την Θράκη και αυτό μόνο στα λόγια. Για το ρεύμα, το νερό, τις περιοχές natura, τα βουνά μας, τα σχολεία, τα νοσοκομεία «στάχτη και μπούρμπερη»

Αν ήμουν ψηφοφόρος της ΝΔ δεν θα δίσταζα να αμφισβητήσω τον εαυτό μου. Δεν θα επέτρεπα σε αυτή την κυβέρνηση να με πείσει ότι η πολιτική και οικονομική ματαιότητα με πλησιάζει και μου λέει «όλοι ίδιοι είναι». Θα έπαιρνα την τύχη μου στα χέρια μου και θα πολεμούσα για ένα πολιτισμό, μία κοινωνία και μία Δημοκρατία που δεν επιτρέπει την φτώχια. Θα έστελνα όλους αυτούς που σπούδασαν στο Χάρβαρντ από κει που ήρθαν.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ έμαθαν να ζουν με ρουσφέτι , ότι περιμένουν ένα κοκαλάκι να τους ρίξει ο βουλευτής ο σωστός, ο δεξιός, ο πατριώτης, ότι περιμένουν να διοριστεί ο αγράμματος ανιψιός και εκτιμούν τον χωροφύλακα του δεξιού παρακράτους.

Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές.

Ξέρω όμως ότι όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολλών και όχι των λίγων.

Ξέρω ότι αυτή η σαπίλα πρέπει να φύγει.

Σας εμπιστεύομαι!