Περιπέτεια με… ποδαρόδρομο Τσίπρα στο Νταβός

Η έντονη χιονόπτωση και το μεγάλο μποτιλιάρισμα στο Νταβός δεν άφησε ανεπηρέαστο  τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματός του, αποφάσισε να συνεχίσει πεζή μαζί με την αποστολή, την πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων που απέμενε μέχρι τον προορισμό τους!

Έτσι πραγματοποιήθηκαν με μικρή καθυστέρηση στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με επενδυτές και συγκεκριμένα με τον ελληνικής καταγωγής επενδυτή Άντριου Λιβέρης και τον διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής εταιρείας Delhaize, Dick Boer.

Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Φόρουμ, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του και πάλι με τα πόδια.

Η προσοχή στρέφεται στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση που θα έχει στο Νταβός (στις 4 μμ ώρα Ελλάδας) με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη συνάντηση, με ιδιαίτερο βάρος και συμβολισμό έτσι κι αλλιώς, αφού οι δύο πρωθυπουργοί θα διερευνήσουν τις δυνατότητες μίας ιστορικής σύγκλισης για τη μείζονα διαφορά στο ονοματολογικό, αλλά και τα άλλα θέματα (αλυτρωτισμός εκ της γειτονικής χώρας) που χωρίζουν τις δύο πλευρές για δεκαετίες πλέον.

usay.gr