Περίπατος αφύπνισης ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 7 μ.μ., με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, Περίπατο Ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Στην Εκδήλωση συμμετέχουν: τα Εργαστήρια Θεάτρου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, η Δημοτική Χορωδία δωματίου Τρικάλων «Voci intonate» και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ι.Μ.Ν.Ι. ΑΜΚΕ με την performance “My soul suffers from a shadow”.

Τη Δράση, επίσης, υποστηρίζουν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας ( Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Τρικκαίων και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών ( Ι.P.A.) / Τοπική Διοίκηση Τρικάλων.

Η Δράση αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τους πολίτες των Τρικάλων να περπατήσουν μαζί μας σε ένα Περίπατο φόρο τιμής σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με την έμφυλη βία. Ο Περίπατος ενάντια στην Εμφυλη Βία, πλαισιωμένος καλλιτεχνικά, από τη εκκίνηση του και ως τον τερματισμό, με μουσικά, χορωδιακά, θεατρικά και χορογραφικά δρώμενα στοχεύει στην ανάδειξη της δύσκολης πορείας μιας γυναίκας που παλεύει με την έμφυλη βία: «Από το σκοτάδι και τις σκιές, στο φως», από την κακοποίηση στην ασφάλεια, από την απομόνωση στην υποστήριξη. Επίσης, σκοπός της εκδήλωσης να αναδειχθεί πως στη δύσκολη αυτή διαδρομή μιας γυναίκας που υφίσταται βία είναι καθοριστικής σημασίας η προστασία και η υποστήριξη των αρμόδιων δομών και αρχών αλλά και της κοινωνίας.

Η εκδήλωση-περίπατος θα εκκινήσει από την πλατεία Παλαιού Δεσποτικού και διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Ασκληπιού θα καταλήξει στην Γέφυρα του Ασκληπίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιπάτου αλλά και στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού θα λαμβάνουν χώρα καλλιτεχνικά δρώμενα με περιεχόμενο σχετικό με την έμφυλη βία και στόχο την ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης.

«Ελάτε να περπατήσουμε μαζί

για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα κάθε γυναίκας σε μια ζωή χωρίς βία»