Περιοδεία Γ.Καικη στα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων

100987763

Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γ. Καΐκης περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου σε εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων.
Συνομιλώντας με αρκετούς επαγγελματίες-εμπόρους ο Γ. Καΐκης τόνιζε χαρακτηριστικά.:
« Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είχε και έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Δεν μας λείπει χρόνος για ψώνια αλλά χρήματα. Τέτοια μέτρα ευνοούν την εξάπλωση των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων , έναντι των μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων.
Πολλές φορές η επέλαση των εμπορικών μεγαθήριων χρειάζεται τη βοήθεια της δημοτικής αρχής. Και υπάρχουν περιπτώσεις που δημοτικές αρχές στα Τρίκαλα έβαλαν πλάτη γι’ αυτή την επέλαση, στο όνομα της ανάπτυξης. Σήμερα έχουμε δει καλύτερα τι σημαίνει τέτοιου είδους ανάπτυξη. Σημαίνει λουκέτο μικρομεσαίων καταστημάτων , μονοπώληση και της τοπικής αγοράς από μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, εργαζόμενοι –σύγχρονοι δούλοι, αφανισμός ντόπιων ποιοτικών προϊόντων.
Στα προγράμματα άλλων δημοτικών συνδυασμών υπάρχουν θέσεις που σαφέστατα υποστηρίζουν την επέλαση αυτών των μεγαθήριων στην αγορά. Όταν πχ υποστηρίζουν την αλλαγή χρήσης γης και τη «διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας» με διαδικασίες fast track δεν εννοούν καθόλου τον αυτοαπασχολούμενο & μικρομεσαίο καταστηματάρχη. Εννοούν την ταχύτατη παράκαμψη πολεοδομικών , περιβαλλοντολογικών και άλλων περιορισμών σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα τους για την επιτάχυνση της εφόδου μεγάλων ομίλων στην αγορά της περιοχής μας. Και όλα αυτά τα υποστηρίζουν στο όνομα της «ανάπτυξης». Από αυτού του τύπου «ανάπτυξη» έχουμε χορτάσει πίκρες πλέον. Είναι «ανάπτυξη» μόνο για τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και αφανισμός των μικρομεσαίων επαγγελματιών .

2 100987
Τα προηγούμενα χρόνια υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αιτήματα υπέρ του αυτοαπασχολούμενου – μικρομεσαίου επαγγελματία , για την επιβίωσή του.
Στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσα στους αγώνες υποστηρίξαμε
Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις
Αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, πληρώνοντας οι μεγάλες επιχειρήσεις-εμπορικές αλυσίδες & επιχειρηματικοί όμιλοι .
Συμμετείχαμε ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες των επαγγελματιών και υποστηρίζουμε μέτρα ενάντια στην άγρια φορολογία , τα χαράτσια , για την περίθαλψη και ασφάλιση , το σφράγισμα βιβλιαρίων άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ , για προστασία από τις κατασχέσεις κλπ. Έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης ενάντια στη κυρίαρχη πολιτική. Για να αποτραπούν νέα μέτρα , για την άμεση ανακούφιση αλλά και για ζητήματα προοπτικής.
Οι άλλοι υποψήφιοι για το δήμο τι λένε γι’ αυτά;
Πώς θα επιτευχθεί η περίφημη «τοπική ανάπτυξη & ανασυγκρότηση» που όλοι τους επικαλούνται , όταν πάνω στα κεφάλια των μικρομεσαίων επαγγελματιών πέφτει ο πέλεκυς των αντιλαϊκών νόμων. Από τη μια μιλάνε για στήριξη των επαγγελματιών και από την άλλη δέχονται και στηρίζουν αυτούς τους νόμους. Μετατρέπουν το Δήμο σε μηχανισμό επιβολής φόρων, σε μεσολαβητή για την εφαρμογή σκληρών νόμων και μέτρων σε τοπικό επίπεδο. Από την άλλη δε λένε κουβέντα για τα χρήματα που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Κρατική επιδότηση που παρακρατούν αδικαιολόγητα οι κυβερνήσεις από τους δήμους , που είναι δικά μας λεφτά , από τον προϋπολογισμό του κράτους. Για το δήμο μας αντιστοιχούν πολύ παραπάνω από 1 ετήσιο προυπολογισμό. Και τώρα έρχονται να μας πουν ξαναπληρώστε για να ‘χετε υπηρεσίες.

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

.