Πέντε συλλήψεις για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στα Τρίκαλα

8887665678

Συνελήφθησαν πέντε νεαροί στα Τρίκαλα, κατηγορούμενοι για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Οι δράστες πραγματοποίησαν συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

Χθες το βράδυ στα Τρίκαλα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 15, 17, 17, 19 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, γονέων των ανηλίκων συλληφθέντων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι πέντε ημεδαποί μετέβησαν σε θεματικό πάρκο στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν άμεσα και να τους συλλάβουν.

Συνολικά κατασχέθηκαν επτά παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε ημεδαποί προμηθεύτηκαν τα προαναφερόμενα χαρτονομίσματα από 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί για τα αδικήματα της παραχάραξης και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (157,30) ευρώ, σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

 

.