Πέντε συλλήψεις για μέτρα Covid-τυχερά παιχνίδια στο Βόλο

Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού έλεγχου σε κατοικία, που μισθώνεται από δύο άτομα, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους μισθωτές είχε επιτρέψει σε τρία άτομα τη διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια» σε ισάριθμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Όλοι συνελήφθησαν, όπως και ο άλλος μισθωτής της οικίας.

Κατασχέθηκαν τρία πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή για τη διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια», πλήθος ζαριών διαφόρων μεγεθών, καθώς και 2.300 ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δύο μισθωτές της κατοικίας την είχαν διαμορφώσει κατά τρόπο ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση σε άλλη οικία που επίσης μίσθωναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστου χασίς, βάρους 10,47 γραμμαρίων, την οποία κατείχε ο ένας από τους μισθωτές, δύο τράπουλες με χαρτιά, καθώς και 3.000 ευρώ. Σε βάρος του διοργανωτή του παιχνιδιού επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους παίκτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

naftemporiki.gr