Πέντε χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου αποκαθιστά η Περιφέρεια στα Τρίκαλα

Μία ακόμη ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα των αγροτικών υποδομών στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αντικαθιστώντας πέντε χιλιόμετρα επιφανειακού αρδευτικού δικτύου. Αυτό έγινε γνωστό μετά από τη σχετική υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Η σύμβαση αφορά το έργο «Προμήθεια σωλήνων αποκατάστασης επιφανειακού δικτύου άρδευσης Ν. Τρικάλων» το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα αγροκτήματα Προδρόμου, Αμπελίων, Αγίου Δημητρίου και σε οποιοδήποτε πεδινό αγρόκτημα παρουσιαστεί ανάγκη.

Οι σωλήνες με ταχυσυνδέσμους τύπου PERROT θα αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης του Νομού Τρικάλων τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας των (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι πέντε ετών), αφ’ ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομών στον αγροτικό τομέα στην πεδινή περιοχή των Τρικάλων. Αντικαθιστούμε το επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο καθώς λόγω της πολυχρησίας αλλά και των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες, το υφιστάμενο δίκτυο δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ενώ δεν υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις και η δυνατότητα επισκευής του. Έτσι, μέσα από εθνικούς πόρους χρηματοδοτούμε ένα ζωτικής σημασίας έργο το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στις κτηνοτροφικές μονάδες, στα αγροκτήματα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή το νερό που χρειάζεται. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των ανθρώπων που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να παράγουν εθνικό πλούτο μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καταγράφουν τις ανάγκες τους ώστε να παρεμβαίνουμε στοχευμένα όπου αυτό είναι εφικτό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της πραγματικής οικονομίας».