Πρόκειται πραγματικά για μια πανδαισία γεύσεων.! Τώρα στην βεράντα…, το επίσημο φαγητό των Ιταλών. Το ετοιμάζουν σε μεγάλες εορτές, – Χριστούγεννα ή Πάσχα – , σε περίπτωση που έχουν καλεσμένους στο σπίτι…, και φυσικά τις απλές Κυριακές…, κι όταν η νοικοκυρά δεν βαριέται, καθώς έχει λίγη φασαρία…, όπως ακριβώς το δικό μας παστίτσιο…
Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνεται το υπέροχο σε γεύση πιάτο μας…
Βήμα πρώτο – Προετοιμασία του κιμά : Ζυμώνουμε τον ψιλοκομμένο κιμά με 2 ή 3 αυγά, – ανάλογα τα άτομα που θα είναι στο τραπέζι – , αλάτι, πιπέρι μαϊντανό…
Βήμα δεύτερο – Προετοιμασία της σάλτσας : Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ρίχνουμε το λάδι και το τσιγαρίζουμε… , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα πουμαρώ ή ψιλοκομμένη φρέσκια ώριμη … Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά όπως τον προετοιμάσαμε στο προηγούμενο βήμα…, και αφήνουμε όλο το μίγμα να βράσει μέχρι να δέσει…
Βήμα τρίτο – Προσιούτο ή μπέικον και τυριά : Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το προσιούτο και σε λωρίδες λεπτές τα διάφορα τυριά…
Βήμα τέταρτο – Προετοιμασία για τις πέννες : Αντί να πέννες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Ταλιατέλες ή όποια άλλα μακαρόνια προτιμούμε. Τα μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Βήμα πέμπτο – ψήσιμο στο φούρνο : Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί βάζουμε τις μισοβρασμένες πέννες και τις ανακατεύουμε με το μίγμα που προετοιμάσαμε στο δεύτερο βήμα…
Προσθέτουμε τα μικρά κυβάκια από το προσιούτο που έχουμε ήδη ετοιμάσει…, και επίσης «φυτεύουμε» τις λεπτές λωρίδες από τα διάφορα τυριά πουν επιλέξαμε για το φαγητό μας…
Προκειμένου να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μας και χαλάσει η γεύση και η φιγούρα στο σερβίρισμα, προσθέτουμε στο ανακάτεμα και τριμμένη φρυγανιά , όπως ακριβώς κάνουμε στο ελληνικό παστίτσιο μας… Τέλος από πάνω πασπαλίζουμε τις πέννες μας με τριμμένο παρμιτζιάνο ή κεφαλοτύρι….
Όταν έχουμε ετοιμάσει το ταψί μας, πριν το βάλουμε στο φούρνο, με ένα πινελάκι κουζίνας…, αλείφουμε με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού.., σε στόχο να πάρει εκείνο το ροδαλό χρώμα και να είναι πιο νόστιμο και εμφανίσιμο…
Σερβίρεται με άσπρο ξηρό κρασί παγωμένο…
Καλή σας όρεξη…