Το αγαπημένο ελληνικό ντιπ, σε μια «πειραγμένη» εκδοχή, με καρότο αντί για αγγούρι, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα ένα υπέροχο ορεκτικό και συνοδευτικό για ψητά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά αλλά ταιριάζει πολύ καλά με σκέτα ψητά λαχανικά δίπλα σε αραβικές και σουβλακόπιτες.
Υλικά για τη Συνταγή
1 μεγάλο καρότο ή 2 μεσαία, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού ή ξύδι
Εκτέλεση
1.Αρχικά πλύντε και ξεφλουδίστε τα καρότα και τρίψτε τα στον τρίφτη. Μετρήστε την ποσότητα, η οποία θα πρέπει να είναι 1 φλιτζάνι, ελαφρά πιεσμένο.
2.Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Δοκιμάστε τις γεύσεις και συμπληρώστε ανάλογα με επιπλέον αλατοπίπερο, λεμόνι ή ξύδι.
3.Τοποθετήστε το στο ψυγείο, για μισή ώρα το λιγότερο πριν το σερβίρισμα (ιδανικά για 1 ώρα και παραπάνω), ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
4.Διακοσμήστε με λεπτές φλούδες καρότου και λίγα φύλλα δυόσμου, σερβίρετε με κομμένες σουβλακόπιτες και απολαύστε!!!