Υλικά
Μερίδες: 4
- 3 πατάτες μεγάλες
- 450 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα, κατεψυγμένα
- 8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 30 γρ. μηλόξιδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 10 γρ. άνηθο φρέσκο
- ½ πιπεριά Φλωρίνης
- 10 γρ. λιαστές ντομάτες
- 10 γρ. φύλλα κάππαρης
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Το πιο δροσερό, θρεπτικό και χορταστικό ορεκτικό του καλοκαιριού σε ένα μπολ με πατάτες, λιαστή ντομάτα και φύλλα κάππαρης. Μία πεντανόστιμη σαλάτα, ιδανικό συνοδευτικό των τσιπουρομεζέδων που βγαίνουν στο καθημερινό ή στο κυριακάτικο τραπέζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη γεμίζουμε με νερό και αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15΄-20΄. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα θράψαλα με απορροφητικό χαρτί ή καθαρή πετσέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
Βήμα 3
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τα θράψαλα στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας μόνο μία φορά. Μεταφέρουμε τα θράψαλα σε ένα μπολ. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τις πατάτες από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ. Όσο είναι ζεστές τις ανακατεύουμε απαλά με το μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα θράψαλα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε ξανά. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και το ψάρι. Προσθέτουμε τα φύλλα κάππαρης, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM