Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C για 30′-35′.
http:www.tastyday.gr