ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση χωρίς το ποσοστό να ξεπερνά το 20%;

Το θέμα δεν είναι ποιος θα επικρατήσει στο μικρό τελικό αλλά αν το δεύτερο κόμμα μπορεί να αποκλείσει τον Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί το επόμενο διάστημα, με πολύ καλές πιθανότητες μάλιστα, να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, στοχεύοντας σε ένα «αντίστροφο 2012».

Παρά την ψευδαίσθηση που δίνει η νίκη του Χάρη Δούκα (τον Στέλιο Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη επέλεξε να μην τον στηρίξει, ενώ ο Δ. Κουρέτας ήταν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία), η δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές μετά βίας ξεπέρασε το ποσοστό του στις πρόσφατες βουλευτικές! Ωστόσο, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιχειρούσε να ανέβει από τις σκάλες (για να θυμηθούμε και την παλιά ελληνική ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής») ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε με το ασανσέρ! Οι απώλειες των δυνάμεών του ξεπερνούσαν το 5% και ως εκ τούτου μετά δυσκολίας (χρειάζεται φωτό φίνις για να βρεθεί ο δεύτερος) περνάει σε ποσοστό το ΠΑΣΟΚ- και αυτό στο επίπεδο του 12-13%!

Η δεύτερη θέση, λοιπόν, είναι πιθανό να έρθει για τη Χαριλάου Τρικούπη, πρωτίστως λόγω της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, το ζητούμενο ωστόσο είναι το δεύτερο κόμμα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν τρία χρόνια μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι σαφές πως για να δημιουργείται ένα τέτοιο κλίμα, ότι μπορείς να δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσεις τη νίκη σε τρία χρόνια, το ποσοστό που θα λάβεις πρέπει να γράφει μπροστά τουλάχιστον είκοσι!

Αν βρεθείς ενώπιον ενός 15%, ακόμα και 17%, είναι σαφές πως επανέρχεσαι για επικεφαλής κόμμα του προοδευτικού χώρου, αλλά με τέτοια ποσοστά πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές η επικράτηση της ΝΔ!

Οι κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη το επόμενο διάστημα θα δείξουν πού βάζει τον πήχη.

Αν δηλαδή τον βάζει για να κερδίσει τον Μητσοτάκη (εφόσον πάντα καταφέρει να βγει δεύτερος) ή αν τον θέτει απλώς να είναι δεύτερος προκειμένου να μην υπάρξουν μετεκλογικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ1: Μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη δυναμική.

ΥΓ2: Αν βγουν οι δημοσκοπήσεις που θα το φέρνουν δεύτερο μπορεί να κάνει την εκτίναξη -μικρή ή μεγάλη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο.

ΥΓ3: Προς το παρόν αναστέλλονται όλες οι υπόγειες διεργασίες «αμφισβήτησης» του αρχηγού ετοιμάζονταν για μετά τις ευρωεκλογές. Κινήσεις για τις οποίες η ηγεσία είναι βεβαίως γνώστης…

ieidiseis.gr