ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων : Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

paseve logo

Η ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των αυτοαπασχολούμενων στο δίκαιο αγώνα των φτωχών αγροτών, καλεί όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων στην Κεντρική Πλατεία, τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στις 11 πμ.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών μας αφορά όλους, γιατί στρέφονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Μας αφορά όλους γιατί γίνεται ενάντια στην καταστροφική, για την αγροτική οικονομία της χώρας μας και τους ίδιους τους αγρότες, πολιτική της ΕΕ.

Τα προβλήματα των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και της εργατιάς είναι κοινά και έχουν την ίδια αιτία, την ανελέητη, βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, που φορτώνουν όλα τα βάρη στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η αβάσταχτη φορολογία με 26% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή φόρου που θα φτάσει το 100%, η διαφαινόμενη φορολόγηση και των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ καθώς και η υποχρεωτική τήρηση στην πορεία λογιστικών βιβλίων από όλους ανεξαίρετα τους αγρότες, μαζί με τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, έρχονται να προστεθούν στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα, όπως είναι η τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής (κατάργηση της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια, αυξήσεις στο ρεύμα, κλπ.), οι εισαγωγές από την ΕΕ και η απαγόρευση καλλιέργειας προϊόντων. Αποτελούν ένα βήμα παραπέρα στην αποφασισμένη πορεία του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, πορεία που οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ την έχουν ζήσει με το κλείσιμο ήδη 280.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων τα προηγούμενα χρόνια, πορεία που θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό αν σκεφτεί κανείς τι μας περιμένει με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι με κάθε τρόπο θα σταθούν δίπλα στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ