Πάσχα: Αδειάζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα….γεμίζουν τα Τρίκαλα

Μην του πεις του Έλληνα και κυρίως μην του απαγορέψεις να κάνει «Πάσχα στο χωριό»! Σ΄έκανε εχθρό του με τη μια! Αυτή η δαιμόνια και ατόφια ελληνική ψυχή που ζυγό και…κορονοϊό δεν υπομένει, δεν τιθασεύεται με τίποτα…

Όσο και αν προσπάθησαν τα δελτία ειδήσεων των κεντρικών καναλιών να αποτρέψουν τον κόσμο να ταξιδέψει προς την επαρχία και τις ιδιαίτερες πατρίδες του, με τους σκληρούς και αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας στα διόδια, άλλο τόσο ο Έλληνας θα εφευρίσκει πάντα τρόπους να….ξεγλιστράει, σε αρκετές περιπτώσεις και δια της πλαγίας οδού.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως επί συνόλου χιλιάδων αυτοκινήτων που πέρασαν τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, όπως και τα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, μόνο λίγες εκατοντάδες αναγκάστηκαν να κάνουν…αναστροφή, μετά την απαγόρευση της αστυνομίας να συνεχίσουν και να επιστρέψουν πάλι στην αφετηρία τους.

Είναι φως φανάρι πως και η αστυνομία αυτές τις μέρες είναι πιο συγκαταβατική και δεν εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα στους χιλιάδες ταξιδιώτες, που τι ζητάνε άλλο, εκτός από το να περάσουν λίγες μέρες ξενοιασιάς και χαλάρωσης με τους δικούς τους ανθρώπους στο εξοχικό τους ή στο πατρικό τους στο χωριό.

Δεν είναι τυχαίο πως αυτές τις μέρες καταγράψαμε δεκάδες αυτοκίνητα στα Τρίκαλα με ξένες πινακίδες, που είναι σίγουρο πως θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες μέχρι το Πάσχα. Η αλήθεια είναι ότι αδειάζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και γεμίζουν τα Τρίκαλα και τα χωριά. Αρκεί βέβαια όλοι όσοι έρθουν από μακριά και ξαναβρεθούν μετά από καιρό με τους δικούς τους ανθρώπους, να είναι προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί. Για να είμαστε και πάλι όλοι μαζί και τις επόμενες γιορτές και για πολλά χρόνια ακόμη.

Άντε με το καλό να κοπιάσετε και καλό Πάσχα αδέλφια!