Παρουσιάζεται στα Τρίκαλα η «Η μάσκα της ψευδαίσθησης» της Μαργαρίτας Χαντζιάρα

   Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα κατάγεται από τα Τρίκαλα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα εκπαιδευτήρια «ΕΛΠΙΔΑ». Στον ελεύθερο χρόνο της συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις που αφορούν σε παιδιά και εφήβους.

Επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα προσφέρει παιδαγωγικές υπηρεσίες σε κατασκηνώσεις ως υπεύθυνη εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων.

Αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει εξειδικευτεί και δραστηριοποιείται στησυμβουλευτική γονέων, με σκοπό να βοηθήσει στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, όπως προβλήματα συμπεριφοράς και χαμηλής αυτοεκτίμησης τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις σχέσεις τους με τους άλλους όσο και τη μαθησιακή τους απόδοση.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσά τους: Ο Σκρούτζ συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα, η Κυρά των Αθηνών, Μπουρλοτιέρηδες στο Αιγαίο και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ελεύθεροι – Πολιορκημένοι», η οποία βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο της καλύτερης παρουσίασης στον διαγωνισμό Ακτίς ονείρου το 2016.

Το 2019 εξέδωσε το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο: «Η μάσκα της ψευδαίσθησης».Στο μυθιστόρημα αυτό η Μαργαρίτα Χαντζιάρα, πλέκει ένα έξυπνο σενάριο εξιστορημένο με συνοχή και πυκνή αφηγηματική ροή και καταφέρνει με ρεαλισμό να τυλίξει την καθημερινότητα σε ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου.Η συγγραφέας χειρίζεται σωστά τη γλώσσα και κατευθύνει γοργά την πλοκή χωρίς να την αφήσει καθόλου να λιμνάσει, κάνοντας την πρώτη της δουλειά όχι μόνο ένα ακόμα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά ένα δυνατό εχέγγυο για μια πολλά υποσχόμενη βιβλιογραφική πορεία στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Εκεί πουη σκηνή του εγκλήματος μιας αιματηρής δολοφονίας είναι ένα κολλέγιο και στην κάτω πλευρά της καλογυαλισμένης επιφάνειας της αστικής αγγλικής κοινωνίας κρύβεται η θαμπή της αντανάκλαση, γεμάτη με σκοτεινά και καλά κρυμμένα μυστικά,την ίδια στιγμή, μια μυστικιστική αίρεση στα χιονισμένα βουνά της Σκωτίας, της οποίας η δράση φτάνει να απειλεί τις χαλαρές κοινωνικές δομές του Λονδίνου, μυεί τους ακολούθους της στον σκοταδισμό, κρύβει πίσω από χοντρούς και αδιαπέραστους μεσαιωνικούς τοίχους τρομακτικές πρακτικές, ανθρώπους καταδικασμένους στο σκοτάδι και περιπλέκει την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Δυνατές περιγραφές,  καθηλωτικά σκηνικά και πολύ ενδιαφέροντες και συνάμα ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι τα εργαλεία που η νέα συγγραφέας χρησιμοποιεί με άνεση. Εισάγοντάς μας σε κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως η άκριτη χρήση της τεχνολογίας ή οι ψυχικές ασθένειες, αγγίζει  με γλώσσα απλή και κατανοητή σε όλους και με ευχάριστο συνάμα τρόπο, προεκτάσεις και εκφάνσεις κοινωνικών φαινομένων, αλλά και προσωπικών καταστάσεων που όλοι έχουμε δει, ζήσει ή και προσποιηθεί την ανυπαρξία τους.

Αν είστε φαν των μυστηρίων, των βροχερών λονδρέζικων σκηνικών και των σκηνών εγκλήματος θα μαγνητιστείτε στην ατμόσφαιρα του βιβλίου από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «Μάσκα της ψευδαίσθησης» θα καταφέρει να σας ταξιδέψει σε μυστηριώδη ατμόσφαιρα, καθώς δημιουργεί την ανυπομονησία της επόμενης σελίδας και διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα, απνευστί.

«Η μάσκα της ψευδαίσθησης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φυλάτος» και η παρουσίαση στα Τρίκαλα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20.00, στο Σουίτα ArtCafe.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Βασίλειος Πανάγος και ο εκδότης Κωνσταντίνος Φυλάτος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Μαθηματικός, ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας Νίκος Μάντζιος, ενώ την εκδήλωση θα διευθύνει η σύμβουλος ψυχικής υγείας και οικονομολόγος Κάλλυ Παπαδογιάννη.