Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Τρικκαίων

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, η παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Τρικκαίων, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και πολιτών.

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που εκπόνησαν το σχέδιο παρουσίασαν στους παραβρισκόμενους, μέτρα και διατάξεις του ΣΒΑΚ που προβλέπονται για το κέντρο των Τρικάλων και κάποιες από τις περιοχές όπως Σεισμόπληκτα, Αγία Μονή, πλατεία Φιλοσόφων κλπ.

Έγινε καταγραφή προβλημάτων και ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες, με αυτοαξιολόγηση της αστικής κινητικότητας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης όπως π.χ. Ασκληπιού, Γαριβάλδη, Κανούτα κλπ.

Την παρουσίαση του ΣΒΑΚ παρακολούθησαν από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον Δήμαρχο Φαιστού Κρήτης Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο οποίο βρέθηκε στα Τρίκαλα και λίγο πριν την παρουσίαση ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων στο ControllRoom του Δημαρχείου.