Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου «Το πέρασμα αντίκρυ»

 

Παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, το νέο βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου, με τίτλο “Το πέρασμα αντίκρυ”, ενόςσυγκλονιστικούμυθιστορήματος που βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα.

Για το βιβλίο μίλησαν η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ,  Κατερίνα Παπακώστα, η Γραμματέας τού Συλλόγου Ηπειρωτών νομού ΤρικάλωνΆννα Παλαιοδήμου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Στεργίου.

Την παρουσίαση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων , οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

1955: Πέντε νέοι Βορειοηπειρώτες προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα αλλά έρχονται αντιμέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα κατά μήκος της συνοριογραµµής. Μόνο ο Οδυσσέας καταφέρνει να γλιτώσει και να περάσει αντίκρυ… Καταλήγει στην Αμερική, τα χρόνια περνούν, αλλά δεν παύει να αγωνιά για τη μοίρα των δικών του και της Όλγας, του μεγάλου του έρωτα. Να ’ναι άραγε ζωντανοί ή άφησαν την τελευταία τους πνοή στις απάνθρωπες φυλακές του Σπατς;

1956: Η πτώση του τείχους του Βερολίνου αποτελεί έναυσμα για την κατάρρευση του σκληρού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, το πέρασμα αντίκρυ έχει αρχίσει να ανοίγει και ο Οδυσσέας αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του πίσω στην Αμερική και να επιστρέψει στο χωριό του. Η καταβύθιση στα γεγονότα του παρελθόντος και η απρόσμενη συνάντηση µε αγαπημένα πρόσωπα θα αλλάξουν την πορεία της ζωής του για πάντα…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα και σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα χρόνια, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011) και το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Από το 2006 εκλέγεται Δηµ. Σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 και έκτοτε έχουν εκδοθεί έξι βιβλία του: Ο ηπειρώτικος γάμος, Μη ρωτάς γιατί, Σμύρνη, συγγνώμη, Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;, Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής, Είμαι πολίτισσα, τζάνουµ!