Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα η «Αμαλία» του Σπύρου Πετρουλάκη

Με την συμμετοχή πολλών Τρικαλινών φίλων του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Αμαλία» του Σπύρου Πετρουλάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας» και πωλείται από το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος».

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος-θεατρολόγος Αθανασία Τσιοτινού, η ραδιοφωνικός παραγωγός Μαρίνα Μπαλτά και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.

Ξεχωριστή στιγμή στην παρουσίαση του βιβλίου η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της μουσικής σχολής Παπαστάθη, που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Η εξομολόγηση (2015), Η Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Το παράθυρο της Νεφέλης (2014, 2018) καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016) και Η συνταγή της ευτυχίας (2016). Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.